E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞok iddia: Rusya 2044'te Avrupa'ya dört koldan saldıracak---

Şok iddia: Rusya 2044'te Avrupa'ya dört koldan saldıracak

Şok iddia: Rusya 2044'te Avrupa'ya dört koldan saldıracak
21 Ocak 2024 - 13:34 borsagundem.com

Yaklaşık iki yıldır dünya gündeminin üst sıralarında olan Ukrayna'daki savaş sürerken, Rusya'nın 20 yıl içerisinde Batı ülkelerine saldırabileceği, Türkiye'nin de risk altında kalabileceği senaryoları mercek altına alınıyor.

24 Şubat 2022’de Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı neredeyse iki senedir devam ediyor. Batı medyası, yakın gelecekte Rusya'nın batı ülkelerine saldırı gerçekleştirebileceği iddiasını ortaya atmaya devam ediyor... 

İngiltere'nin çok okunan gazetelerinden Mail on Sunday, uzmanlara dayandırdığı kapsamlı haberde Rusya'nın 2044 yılında batı ülkelerine farklı kollardan saldırı düzenleyebileceğini aktardı.Sözcü'de yer alan habere göre, gazeteye konuşan uzmanlar Rusya'nın farklı senaryolar üzerinde durduğunu aktardı. 

Geçen hafta NATO'nun üst düzey isimlerinden Amiral Rob Bauer, Rusya ile savaşa girilebileceğinin sinyalini vermiş ve uluslararası kamuoyuna yansıyan diğer haberlerde ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in olası senaryolar üzerinde durduğu öne sürülmüştü.

İngiliz medyasına konuşan emekli general Kevin Ryan, "2024'te Rusya'nın savunma harcamaları 140 milyar dolara çıktı. Sadece şu anki düşmanları Ukrayna için bu rakama çıkmaları mantıklı değil, onların nüfusu ve bütçesi Rusya'ya göre daha düşük. Bütçedeki bu artış Rusya'nın NATO gibi çok daha büyük bir rakiple savaşa hazırlandığı izlenimini veriyor" dedi. 

Mail on Sunday'e konuşan uzmanlar 2044 yılına kadar Rusya ile NATO arasında yaşanabilecek savaşın detaylarını ve olası senaryoları masaya yatırdı.

SİBER SALDIRI

Siber saldırıların ülkeler tarafından kullanıldığına dikkat çeken savunma uzmanı Sam Cranny-Evans, "Siber saldırılar gerçek birer cephe haline geldi. Ruslar, Ukrayna'yla savaşta Viasat iletişim ağını ve diğer unsurları ortadan kaldırdı" dedi. 

Emekli general Hodges, "Rusların çok büyük siber saldırılar gerçekleştirerek deniz ulaşımı, lojistik ve tedarik zincirinde çok ciddi hasarlar yaratabileceğini düşünüyorum" dedi. Cranny-Evans da, "Ben uydular aracılığıyla savaşın yaşanabileceğini düşünüyorum. Uyduları ele geçirebilirler ve iletişimi ortadan kaldırabilirler" dedi. 

İngiliz gazetesinin hazırladığı grafikte ise birçok ülkede altyapının etkilenebileceği belirtildi. Özel olarak hazırlanan haritada Türkiye'nin de Rusya'nın siber saldırısından etkilenebileceği gözler önüne serildi. 

Hodges ayrıca, Rusya'nın Avrupa'daki sivil hedeflere karşı yüzlerce uzun menzilli hassas füze kullanabileceğini de söyledi. Hodges, "Bunu Ukrayna'ya karşı yaptılar ve her gün işlenen bu savaş suçlarının yankıları konusunda hiçbir endişeleri olmadığı açık. Dolayısıyla, eğer NATO'ya saldırmaya karar vermişlerse, tüm ana limanlara, havaalanlarına ve ulaşım merkezlerine, ayrıca büyük askeri karargahlara, hava alanlarına ve bu tür şeylere füzeler ve uzun menzilli insansız hava araçları fırlatacaklardır. İşte bu yüzden Avrupa genelinde yeterli hava ve füze savunmasına sahip olmamızın önemini sık sık vurguluyorum - şu anda buna sahip değiliz" dedi.

KARA, DENİZ VE HAVADAN İŞGAL

Uzmanlar Rusya'nın kara, deniz ve havadan işgal operasyonu başlatabileceğini iddia etti. Rusya'nın Polonya ve Litvanya arasında kalan Suwalki koridorundaki askeri gücünü artırabileceği iddia edilirken İran ve Çin'in de desteğinin alınabileceği belirtildi. 

Havadan, karadan ve denizden işgal sürecinin başlamasının rakipleri daha kolay etkisiz hale getirebileceği de kaydedildi. Suwalki bölgesinde çatışmaların başlamasının Avrupa ile Baltık ülkeleri arasındaki bağın da kopması anlamına gelebileceği ve bunun da NATO için çok ciddi sorunlar doğurabileceği iddia edildi. 

Öte yandan Rusya'nın kutuptaki deniz rotasının kontrolünü de ele alarak buradaki geçişleri engelleyebileceği öne sürüldü.

ABD'de ses getiren analiz: Rusya ve Çin'i bırakın Türkiye'ye bakın

 

AB Komisyonu Başkanı Leyen: Rusya başarısız oluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERHALET KUŞUÖTMEZ22 Ocak 2024 15:18

    Nasıl olacak iki senedir ukrayna ile baş edemeyen rusya nato ile nasıl baş edecek.Bence abd ve almanya da ekonomi kötü olup, siyasi otoriteler dikkati başka yerlere çekmek için yapıyorlar.

  • baran22 Ocak 2024 11:11

    Rusya kötü niyetli olsaydı  Ukrayna nın bütün ekili alanlarını imha eder Dünya yı aç bırakırdı.  Asıl şerefsiz Amerika ve patronu İngiltere dir.  Zaten bu ikisi devlet gibi görünmesine rağmen 30 40 yahudi ailenin yönettiği şirketler topluluğudur.  Nerede Dünya nın başına pislik bela bulaşsa  arkasında bunlar vardır.  Zaten Netanyahu soytarısının şımarması da bundandır.  BM WHO WORLDBANK   IMF aklınıza gelen Dünya da hiç bir kurum ve kuruluşun kendine ait bir iradesi olmadığı açıktır.  

  • Cemil kar22 Ocak 2024 06:55

    ABD min korku imparatorluğu

  • Hım22 Ocak 2024 01:28

    Rusya 2044 çinlilerin olacak

  • fafa21 Ocak 2024 21:38

    ABD'nin bir yalanı daha.Savaş çıkarmak için bahane arıyor.ABD silah sanayiini canlı tutmak istiyor.

  • pazarci21 Ocak 2024 19:18

    veeer gaza , silah pazari birazdaha buyusun.

  • Yorum21 Ocak 2024 18:58

    Tabi ya ıraktada kimyasal silah üretiyorlar Suriye de deaş vardı ne oldu abd nin ve İngiltere in bir ülkeyi işgal etmeden ürettiği şeyler bunlar abd nin Rusyanın geniş Asya topraklarında gözü var sırf bu yüzden afganıstanı işgal etmek istediler ve elli tane senaryo üretti ler dünya abd ve İngiltere yi tanıyor işgal dediniz mi ilk abd ve İngiltere akla gelir mesele şu ki Rusya da bunlara papuç bırakacak göz yok nükleri böyle bir durumda kullanır topunu yakar acımaz

  • E.g.21 Ocak 2024 17:09

    RUSYANIN AVRUPA BİRLİĞİ/NATO ÜLKELERİNE SALDIRACAĞI HABERİNE KARGALAR BİLE GÜLER

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA21 Ocak 2024 16:46

    İngiltere nin tüm alanlarına abd çöktü ingiltere de ortalığı karıştırarak bu kazanımlarını korumak istiyormuş.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL21 Ocak 2024 16:45

    Sanki Nato var da ne oldu yıllarca pkk ypg diye terör örgütlerini kurdu ve 100 binlerce askerimizi şehit etmedimi.

  • baran21 Ocak 2024 16:31

    Nato denilen alçak örgüt kapatılırsa geriye tehdit olarak bir Çin kalır Rusya tehdit falan olmaz. Palavrayı bırakın.

  • ALİ KODUŞ21 Ocak 2024 16:30

    Hani bir sene sonra iki sene sonra saldıracak idi ne oldu şimdi de 2044 oldu.Rusya ile abd ve ab asla savaşmazlar bunların hepsin kanda hepsi aynı hepsi aynı çıkarlara hizmet ediyorlar.dünya yı bölüşmüşler parsel parsel ülkeleri böylece korkutuyorlar.sonra nasıl savaş olacak bir savaşta ne avrupa ne abd ne de rusya kalır.bizde yedik millete korkutup silah sattırmak amaçları.

  • azmi21 Ocak 2024 16:06

    Yaz var , kış var. Ne acele iş var. O zamana kadar yapay zeka robotlarının asker olarak kullanılmayacağını kim garanti edebilir. Espri yapıyorum ama gerçek olabileceği mümkün ;)  ;) 

  • borsacı21 Ocak 2024 15:43

    komik buldum.

  • Bir dost21 Ocak 2024 14:39

    Boş fikirler le düşüncelerinizi  kirletmeyin  gencler , tabi tabi de geç...

  • Yabancı 21 Ocak 2024 15:17

    Umarım yanılıyorsundur ama ben aslen Rusya'ya binen bir ülkedenim bu yüzden tamamen anlıyorum. Umarım artık burada çok fazla Rus trolüyle karşılaşmayız 🤞❤️😀