E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de ses getiren analiz: Rusya ve Çin'i bırakın Türkiye'ye bakın---

ABD'de ses getiren analiz: Rusya ve Çin'i bırakın Türkiye'ye bakın

ABD'de ses getiren analiz: Rusya ve Çin'i bırakın Türkiye'ye bakın
17 Ocak 2024 - 14:19 borsagundem.com

ABD dış politikasına kimi zaman yön veren dergilerden olan Foreign Affairs, dünyanın yeni dinamiklerini değerlendirmek için Çin ve Rusya'ya bakmak yerine Türkiye'ye bakılması gerektiğini yazdı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin dış politikada öncü iki dergisi olan Foreign Affairs ve National Interest, Türkiye'ye ilişkin etkileyici analizlerini yayımladı.

Foreign Affairs’te yer alan makale “Kendinden Şüphe Eden Süper Güç” başlığını taşıyor. Yazıda, hala güçlü olan ABD’nin, uluslararası alanda ciddi rakiplerinin olduğu belirtilerek Türkiye’ye dikkati çekiliyor.

TRTHaber'in aktardığına göre, Fareed Zakaria tarafından kaleme alınan makalede 30 yıl öncesine göre Türkiye'nin bugün daha zengin, siyaseten daha olgun bir ülke olduğu vurgulandı:

"Dünyada yeni dinamikleri değerlendirmek için Çin'i ve Rusya'yı bırakın, Türkiye'ye bakın. Güçlü ve popüler bir lider tarafından yönetiliyor. En yüksek düzeyde taleplerde bulunulduğunda bile rutin olarak ABD'ye meydan okuyor."

Türkiye için "iddialı bir aktöre dönüşüyor" vurgusu

Bir başka dış politika dergisi National Interest de “Orta Güçlerin Çağı Geldi” başlıklı makale yayımladı.

Türkiye'nin son dönemde, ABD ve diğer ülkelerin baskılarına boyun eğmeden küresel ve bölgesel hedefleri doğrultusunda hareket ettiğini yazdı:

"Türkiye, Orta Doğu'da daha bağımsız ve iddialı bir aktöre dönüşüyor, çoklu güç kutuplarının orta güç davranışları üzerindeki etkisini gösteriyor." 

Türkiye'nin son dönemde, Orta Doğu, Güney Kafkasya, Orta Asya ve Afrika'daki faaliyetleri, Ukrayna-Rusya ve Filistin-İsrail konusundaki aktif rolüne dikkat çekildi.

 

Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmas'nın üçüncü tur istişareleri gerçekleşti

 

Türkiye-ABD ticaretinde 100 milyar dolarlık motivasyon

 

Pentagon, Türkiye-ABD ilişkilerinde gerileme beklemiyor

 

Financial Times'tan Türkiye analizi: Yatırımcı güveni artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • net anlam18 Ocak 2024 10:22

    Şimdi inandım ki dış güçlerin tüm gayreti ülkemizi bu hale getiren sistemi devam ettirmek, bu rejimi ve tek adamı daima ülkenin güçlenmesinin önlenmesinde en büyük koz olarak görmek bundan sonra muhalefet dış güçlerden korksun

  • sözün özü18 Ocak 2024 07:41

    GAZ bulduk ya bize yeni gaz veriyorlar........  F= 16  almaya muhtaç ülke ne yapabilir  ki......

  • Atakan17 Ocak 2024 19:13

    Ne olmuş Türkiye’ye kişi başı gelir 40 bin dolar mı olmuş ülke yabancılar mülteciler dolmuş yol geçen hanı olmuş ihracat 500 milyar dolar mı olmuş üç kişiden biri sosyal yardım alıyor

  • Kolay değil18 Ocak 2024 00:39

    Herşey para mı olum, süper güçlerde, süper güç olarak doğmadılar, sancı ve sıkıntı çektiler. Kendinize gelin

  • azmi17 Ocak 2024 18:14

    Kimi kandırıyorsunuz , düşman müttefik olduğunuzu , hep arkadan vurmayı iyi becerdiğinizi bilmiyor  muyuz. Anamı kesen yok nasıldı ya : teröre destek veren sen , teröristleri dizayn eden sen , S 400 aldık bahanesiyle F 34 leri vermeyen sen ( bizimkiler eskimiş teknolojili F 16 ları neden satın almak ister,yazılımları adamların ellerinde , ikinci bir 35 nci paralelin altına inemez dayatmasıyla karşılaşabiliriz ) Saddamı ,İncirlikten kaldırdığın F 15 lerle vuran sen , girdiğin yerleri darmadağın edip tüyen sen , Suriye petrollerine çöken ,doğusunda özerk devlet kurmak için deaşı bahane gösteren sen, öf yoruldum ya..

  • Reis 17 Ocak 2024 14:57

    Ismarlama haber bence 😁

  • oktay doğaner17 Ocak 2024 17:00

    ısmarlama olmayıp direk maşalık yapanlar varken, aleyhe yazdığı zaman referans gösterip lehte yazdığında ısmarlama diyecek kadar zavallı kafa yapısına sahip olup kendini de reis sanan kişi bu ülke sana bile tolerans gösteriyor.