E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"Şirket paylarımı elden çıkaracağım"---

"Şirket paylarımı elden çıkaracağım"

Şirket paylarımı elden çıkaracağım
06 Şubat 2014 - 22:17 borsagundem.com

​Stanley Fischer, Senato tarafından görevinin onaylanması durumunda sahip olduğu bütün finansal şirket paylarını satacağını açıkladı

Fed Başkan Yardımcılığı için aday konumda bulunan Stanley Fischer, Senato tarafından görevinin onaylanması durumunda sahip olduğu bütün finansal şirket paylarını satacağını açıkladı.

Fischer ve eşi, BlackRock Inc., American Express Co., T.Rowe Price Group Inc. ve General Electric Co.'nun da aralarında bulunduğu 9 şirketteki varlıklarını, İsrail merkez bankasının eski başkanı Fischer'ın Senato'dan onay alması durumunda satacaklar. 

Yaptığı yazılı açıklamada Fischer, "Onay sonrasında, yemin ederek görevime başlamadan önce, şirketlerdeki paylarımı elden çıkaracağım" ifadelerini kullandı. 70 yaşındaki Fischer, kariyerinin çoğunu akademisyen ve hükümet yetkilisi olarak geçirirken, Citigroup'ta 2002-2005 yılları arasında başkan yardımcılığı görevini de yürüttü ve 14.6 milyon dolar ile 56.3 milyon dolar arasındaki serveti, onu en çok varlığa sahip olan Fed yetkililerinden biri yapıyor. 

Senato Bankacılık Komitesi'nin Şubat ayı sonunda Başkan Janet Yellen'ın yardımcısı ve Fed'in 2 numarasını açıklaması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)