E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSchiff: Bitcoin balonunu FED yarattı---

Schiff: Bitcoin balonunu FED yarattı

Schiff: Bitcoin balonunu FED yarattı
28 Ekim 2019 - 15:06 borsagundem.com

Euro Pacific Capital'in CEO'su Peter Schiff bu hafta başlarında sosyal medyada en büyük kripto paranın 1000 doların altına düşebileceğini belirtti.

Euro Pacific Capital’in CEO’su Peter Schiff uzun zamandır Bitcoin’in en büyük ‘düşmanlarından’ biri olarak görülüyor, hatta bu hafta başlarında sosyal medyada en büyük kripto paranın 1000 doların altına düşebileceğini belirtti. Attığı tweet’lerin ardından ise Bitcoinverse’den onu Bitcoin’e düşman birisi olarak göstermemesini istedi ve bunun nefretle alakası olmadığını belirtti. Yine de fikirlerinin arkasında olduğunu belirtip, Bitcoin’in para olarak kullanılamayacağını, insanların paralarının çoğunu kaybedebileceğini ve BTC yerine altın almalarının daha iyi olacağını söyledi.

Schiff Twitter’da şunları yazdı:

“Sadece ayı bayrağı açılmadı 6 bine gidilecek yolu gösteren, hafta sonunda da belirttiğim bir baş-omuz modeli de oluştu. Eğer bu yol tamamlanırsa bin dolara kadar gerileyecek bir düşüş gelebilir.”

Son olarak ‘Off the Chain Podcast’te Anthony Pompliano, Schiff’e neden Bitcoin‘de düşüş öngördüğünü sordu. Cümlesine Bitcoin balonunu, dot-com ve konut balonu gibi FED‘in yarattığını söyleyerek başlayan Schiff, ancak bunun aynı yollarla olmadığını, Bitcoin’in FED’in para politikalarına bir tepki olarak arttığını belirtti.

Schiif ayrıca Bitcoin’in, insanların bir alternatif aradığı dönemde ortaya çıktığını ve ilk olarak “özgürlükçü” kitlenin onunla ilgilendiği yorumunu yapıp, şu sözleri söyledi:

“İlk dönem görenlerdenim ama çok da ciddiye almadım. ‘Başka birisi neden başka bir kripto parayla gelmesin ki, onu durduran neydi?’ dedim. Şimdi ondan binlercesi var. Bir değer de potansiyel de görmedim.”

Bitcoin karşıtı yazar ayrıca, BTC’nin yaptığı patlamayı beklemediğini de belirtti ve Bitcoin’in 1000 dolara ulaştığı ilk zamanlar altın, gümüş ve diğer değerli metallerin ayı döneminde olduğunu söyleyip şunları ekledi:

“Ancak sonra ne oldu? BTC bu balon özelliklerine geri döndü ve birkaç yıl kalacağı 200-300 dolar bandına çekildi. 20,000 dolara yükselmesi ise bir delilik. İşte o zaman tüm medya oraya geldi ve herkesin Bitcoin aldığını gördük.

Daha sonra, 2005-2006 yıllarındaki emlak ve dot-dom hisse senet hissiyatlarını, Bitcoin piyasası hissiyatı ile karşılaştırdı.

“İnsanların davranışları ve düşünce tarzları bir balonun içinde sıkıştığı, tuzağa düştüğü zaman değişiyor. Tüm bu karakteristik hareketleri görüyorum. Bitcoin alan insanlarda belki de daha çok görülüyor. Ancak bence bu patlayacak bir başka balon. Bence bu balon yeterince yükseğe çıktı. 2017’nin sonundaki 20 bin dolara sıçrayış Bitcoin vadeli işlemlerinin başlatılması tüm bu histerinin en uç noktasıydı. Şimdi ise biriken hava dışarı çıkıyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)