E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSavaşlar arttıkça ABD kazanıyor---

Savaşlar arttıkça ABD kazanıyor

Savaşlar arttıkça ABD kazanıyor
30 Ocak 2024 - 08:34 borsagundem.com

ABD'nin satış rekorunda Ukrayna savaşı ve küresel istikrarsızlıkların artması etkili oldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkede 2023'te yabancı silah satışının yüzde 16 artarak 238 milyar dolarla rekor seviyeye yükseldiğini bildirdi.

Bunun 81 milyar doları doğrudan hükümete ait satışlardan, diğerleri ise ABD'li savunma sanayi şirketlerinin diğer ülkelerle yaptığı anlaşmalardan eskiydi.

ABD'nin satış rekorunda Ukrayna savaşı ve küresel güvenliğin artması etkili oldu. Ukrayna'nın komşularından Polonya, ABD ile en büyük silah anlaşmasını yapan ülkeler arasında yer aldı. Polonya'nın 12 milyar çapında Apache helikopterleri, 10 milyar çapında ise çok namlulu Himars füze sistemleri ve 3,75 milyar çapında M1A1 Abrams tankları satın alındı.

8,5 milyarlık Chinook helikopterleri, Bulgaristan'daki 1,5 milyarlık Stryker Almanya aracıyla savaşırken, Norveç'te 1 milyar dolarlık helikopter satın aldı.
Joe Biden yönetimi, Ukrayna'ya destek verdiğini, silah satışlarının ülke ekonomisine de katkı sağladığını savunuyor. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında da silah satışlarının ve transferlerinin ABD dış politikasının önemli bir aracı olduğu belirtildi.

Küreselleşmedeki istikrarsızlıkla birlikte, Lockheed Martin ve General Dynamics gibi ABD'lilerin daha da büyümesi bekleniyor. (Sözcü)

ABD silah harcamalarını artırdı

 

ABD silahları yanlış yere atıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )30 Ocak 2024 22:37

    ABD eski muhımmatları ukraynaya verdirdi. avrupa hepsini versi rusyalara karşı kullanılıyor. rusya silahlarıda aynı biçimde ruslara karşı ukraynaya hibe verildi. abd  nato güçlerini yenı modern diye, kendi depolarındaki silahları veriyor :D hemde rus malı sülahlar yerıne kendı mallarını satıyor. böylece usd talebi doğuyor. kendıne avrupa ulkelerı gobekten bağlanıyor. aynısını 1. dünya savaşında yapğtı abd.... sadece silah üretti sattı.. silahları geliştirdi yine sattı. bol bol dünyaya silah satıp kendi para birimi karşılığı satış yaptı ve usd belkide ilkkez talep gördu dunyada. malum iç savaşda abd silah gelişirdi hep, 2. dümnya savaşına dahil oldu. Almanya fabrikalarındaki insanları ülkesine misafir etti, savaşdan ailesi ile kurtardı. ay projesı temelini nazi roketçileri yaptı okumuşsunuzdur. yahudi kökenli, yada alman kökenli kişiler aileleleri ile abd ye davet edildi. kabul etmeyen savaş esiri sayıldı. nazai dahilerini rusyada aldı, abd de ingilizlerde. mayaları bunlar

  • Sai30 Ocak 2024 14:26

    iha satanlar ihya oldu :)

  • Berber Bekri 30 Ocak 2024 09:13

    Tüm dünya da bütün dinleri radikalleştirmek terörize etmek savaştırmak hatta aynı dine mensup insanları bile birbirine kırdırmak dünyada cehaleti göçleri artırarak din üzerinden savaştırmak silah satıcıların işine gelir

  • baran30 Ocak 2024 09:08

    O na ne şüphe.