E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSanayi üretiminde en kötüsü geride kaldı---

Sanayi üretiminde en kötüsü geride kaldı

Sanayi üretiminde en kötüsü geride kaldı
14 Mart 2019 - 12:13 borsagundem.com

Sanayi verisi hakkında konuşan uzmanlar sanayi üretiminde en kötünün geride kalmış olabileceğini belirtiyor.

Bloomberg HT'ye aylık %1 artan, yıllık %7.3 düşen Ocak sanayi üretim verisini değerlendirdi. Uzmanlar dipten dönüşün başlamış olabileceğine dikkat çekti.

Bürümcekçi Araştırma ve Danışmanlık Kurucusu Haluk Bürümcekçi dipten dönüş olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi; "özellikle mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış aylık değişimler 5 aydır düşüş eğlimindeydi. Ocak'ta artış görüyoruz yani bir toparlanma var, muhtemelen Şubat'ta da devam edecek. Daralmanın ilk çeyrekte devam edeceği ama dipten dönüş olduğu da görülüyor. Sanayi üretiminde ilk çeyrekte % 5 - 6 civarında daralma olabilir"

"EN KÖTÜ GERİDE KALDI"

ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir en kötünün geride kaldığını ve dipten dönüşün başladığını belirtti.

Özdebir yıllık % 7.3'lük daralmaya rağmen aylık bazda 1 artışın güzel bir gösterge olduğunu söyledi. Özdebir, "Son beklenti anketlerinde de Aralık'tan itibaren dipten dönüş işaretleri görünüyordu. Bu ivmenin seçim sonuna kadar ufak da olsa yukarı doğru süreceğini bekliyoruz.

Ama bu seferki krizin diğerlerinden farklı bir yapısı var, bu reel sektörü sıkıştıran bir kriz. Çarkların tekrar ivmelenmesi için epey süreye ihtiyacımız olacağını düşünüyorum. Asıl tatmin edici sonuçların 3. çeyrekte geleceğini bekliyorum" ifadesini kullandı.

"ENFLASYON VE FAİZ DÜŞÜŞÜYLE ÖRTÜŞÜYOR"

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü de aylık bazdaki toparlanmanın faiz ve enflasyon düşüşüyle örtüştüğünü söyledi.

Kütükcü "Sanayi üretiminde yıllık düşüşün devam etmesini bekliyorduk çünkü tüm göstergeler buna işaret ediyordu. Ama aylık bazda toparlanma önemli. Acaba çıkışa geçtik mi beklentisinin cevabı oldu.

Şu an sanayi üretimindeki aylık bazda toparlanmanın son dönemde faizlerin ve enflasyonun yönünü aşağı çevirmiş olmasıyla örtüştüğü kanaatindeyim. Özellikle yatırım malı üretenlerin çok daraldığı bu süreçte yatırımların hareketlenmesine biraz zaman var gibi görünüyor." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)