E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiSanayi üretimi ocakta değişmedi---

Sanayi üretimi ocakta değişmedi

Sanayi üretimi ocakta değişmedi
12 Mart 2024 - 10:20 borsagundem.com

TÜİK'e göre, 2024 Ocak ayında sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,1 arttı. Sanayi üretimi ocakta önceki aya göre değişim göstermedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 Ocak dönemine ilişkin Sanayi Üretimi Endeksi verilerini yayımladı.

Sanayi üretimi Ocak ayında aylık bazda değişim kaydetmezken, yıllık bazda %1,1 artış kaydetti. Foreks Haber anketinde aylık %1,0, yıllık %1,6 artışa işaret ediyordu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, sanayinin alt sektörleri (2021=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2024 yılı Ocak ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %4,9 arttı, imalat sanayi sektörü endeksi %0,4 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %8,4 arttı.

Sanayi üretimi aylık değişmedi

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2024 yılı Ocak ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %4,3 arttı, imalat sanayi sektörü endeksi %0,6 azaldı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %4,6 arttı.

Cari açık ocakta 2.5 milyar dolar

 

Savunma sanayisinde yükselen güç Türkiye

 

Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi beklentilerin üzerinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)