E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi'nde sanayi üretimi beklentilerin üzerinde---

Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi beklentilerin üzerinde

Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi beklentilerin üzerinde
14 Şubat 2024 - 14:33 borsagundem.com

Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi, geçen yılın aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 2,6 arttı. Verilerin, beklentilerin çok üzerinde gerçekleşmesi dikkat çekti.

Avrupa İstatistik Ofisi, Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin aralık ayı mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretim verilerini açıkladı.

Buna göre, AB ve Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi, geçen yıl aralık ayında kasıma göre yüzde 2,6, önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 1,2 yükseldi.

Piyasa beklentileri, Euro Bölgesi sanayi üretiminin aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 4,1 düşeceği yönündeydi. Verilerin, beklentilerin çok üzerinde gerçekleşmesi dikkat çekti.

Öte yandan, 2023 genelinde ortalama sanayi üretimi ise bir önceki yıla kıyasla Euro Bölgesi'nde yüzde 2,4, AB'de ise yüzde 2 geriledi.

Aralıkta, AB ülkeleri arasında aylık bazda sanayi üretiminde en fazla düşüş yüzde 7,4 ile Slovenya'da, yüzde 4,3 ile Hırvatistan'da ve yüzde 2,7 ile Finlandiya'da gerçekleşti. En fazla artışın ise yüzde 23,5 ile İrlanda'da, yüzde 6,6 ile Hollanda'da ve yüzde 5,6, ile Danimarka'da olduğu belirlendi.

Sanayi üretiminde yıllık bazda ise en fazla gerileme yüzde 10,2 ile Slovenya'da, yüzde 8,7 ile Macaristan'da ve yüzde 6,9 ile Bulgaristan'da kaydedildi. En fazla yükseliş yüzde 44,7 ile İrlanda, yüzde 6,7 ile Danimarka ve yüzde 5 ile Malta'da tespit edildi.

Euro Bölgesi'nde enflasyon ocakta düştü

 

Euro Bölgesi ekonomisi son çeyrekte büyümedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)