E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan Türkiye'ye 'Azur Taburu' tepkisi---

Rusya'dan Türkiye'ye 'Azur Taburu' tepkisi

Rusya'dan Türkiye'ye 'Azur Taburu' tepkisi
09 Temmuz 2023 - 17:40 borsagundem.com

Kremlin, Rusya-Ukrayna savaşının sonuna kadar 5 Azur Taburu komutanının Türkiye’de kalması gerekirken, komutanların Ukrayna'ya gönderilmesiyle anlaşmanın ihlal edildiğini bildirdi

Rusya’dan Türkiye’ye uyarı geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Türkiye’nin Ukrayna Azur Taburu komutanlarını Ukrayna’ya göndermesini eleştirdi ve Türkiye’nin anlaşma koşullarını ihlal ettiğini söyledi.

Sözcü Peksov, RIA haber ajansına verdiği demeçte, yapılan esir takası kapsamında Rusya tarafından Türkiye’ye gönderilen 5 Azur Taburu komutanının anlaşma gereği savaşın sonuna kadar Türkiye’de kalması gerektiğini söyledi. Peskov, askerlerin serbest bırakılması konusunda Türkiye’nin Rusya’ya bilgi vermediğini de dile getirdi.

Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştiren Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodomir Zelenski, dönüşünde 5 askeri de yanında götürdü. Zelenski, Türkiye ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü.

Ukrayna Cumhurbaşkanı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Türkiye’den eve dönüyoruz ve kahramanlarımızı da eve getiriyoruz. Ukraynalı askerler Denys Prokopenko, Svyatoslav Palamar, Serhiy Volynsky, Oleh Khomenko, Denys Shleha. Sonunda ailelerinin yanında olacaklar” ifadelerini kullandı.(VOA Türkçe)

Fransa'dan Ukrayna'ya NATO resti

Ukrayna'yı savunan 'Azov Taburu' tartışmaların odağında!

Zelenskiy: Türkiye’deki 5 Ukraynalı komutan ülkesine dönüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)