E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan 2 ülkeye daha tehdit: ABD'den ilk yanıt---

Rusya'dan 2 ülkeye daha tehdit: ABD'den ilk yanıt

Rusya'dan 2 ülkeye daha tehdit: ABD'den ilk yanıt
25 Şubat 2022 - 23:17 borsagundem.com

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girmesinin 'ciddi askeri ve politik sonuçları olacağını' söyleyen Rusya'nın açıklamalarına yanıt, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi

Rusya'nın Ukrayna işgali dün resmen başladı. TASS haber ajansının haberine göre, Rus Ordusu Kiev'in yakınındaki havaalanını kontrol altına alırken, kentte sirenler çalmaya başladı. Ukrayna’nın Çernigov şehrindeki Ukrayna istihbarat binası bombalanırken, bina saldırı sonrası alev aldı. Ayrıca Kiev'in belediye başkanı Vitali Klitchko, kentin kuzeyinde bulunan bir elektrik santralinin yakınlarında 6 patlamanın olduğunu duyurdu. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kiev'in Moskova ile görüşmeyi reddettiğini açıkladı.

Savaş devam ederken Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılmasının sonuçları olacağı uyarısında bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı ise, "NATO'ya katılmak isterlerse İsveç ve Finlandiya'ya kapılar açık" açıklamasını yaptı.

“CİDDİ ASKERİ VE POLİTİK SONUÇLARI OLUR”

Zaharova, “Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılımı, Rusya'nın yanıt vermesini gerektirecek ciddi siyasi-askeri sonuçlara yol açacaktır” ifadesini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da resmi Twitter hesabından da aynı mesaj paylaşıldı. Tweette, Finlandiya’nın NATO’ya kabul edilmesinin ciddi askeri ve politik sonuçları olacağı belirtildi.

Fransa, Rusya'nın SWIFT sisteminden çıkarılmasından yana

 

Kiev'de patlama sesleri: 5 patlama duyuldu

 

'Kaçtı' denilen Zelenskiy, sokaktan meydan okudu

 

Pentagon: Rusya, hava üstünlüğünü elde edemedi

 

Fed'in son raporunda Rusya-Ukrayna krizi vurgusu

 

Putin'den Ukrayna'da darbe çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sahin kuş 26 Şubat 2022 14:53

    ukraina ya da kapılar açık dendi, cesaretlendirdiler, sonra arkasında durmadılar, şimdi de isveçi ve Finlandiya kan gölü ne çevirecekler, rus çevremde amerikan füzesi istemiyorum diyor, hala başka ülkeleride ateşe atmak istiyorlar, silah sanayi canlanır, cepleri dolar. insan canı önemli değil

  • Fatih26 Şubat 2022 13:13

    Putin, hitlerin son zamanları gibi gerçeklikle alakası kalmadı anlaşılan. Kendi sonunu getirmeye çalışıyor.

  • baran26 Şubat 2022 11:32

    Zaten Nato nun taktiği belli oldu!  Rusya nın gücünü abzorve edip azaltınca hedefte Türkiye olduğundan hiç şüphem yok.  İçerideki karikatür tiplere şimdiden talimat vermeye başlamıştır.  Sansaryan vs. aportta bekliyor olmalı.

  • baturayersin26 Şubat 2022 13:13

    rusyanın derdi amerikayla 

  • Mucise Reis ;)26 Şubat 2022 10:40

    Türkiye bugün NATO dan çıktı diyelim... Yunanistan gemileri-Türk gemileri didişti. Yunan ateş açtı, bizde gemilerini batırdık... yunan NATO 5. madde Gemilerime sınırlarımda , Nato dan ayrı kalmış Türk gemileri saldırdı... Yunanistan çağrısı ile ingiltere, yunanistan, fransa, abd, vb gemiler karşımıza çıkıp Türkiye, Yunanistan ın sınırından defol git. Beni dinlemez ise 29 nato ulkesını karşında bulursun deseler ???? Yada.. kktc ye gelen yunan gemileri oradaki ateşkesi bozup, rum kesimine Türkler saldırdı Turk gemileri sınırda taciz ediyor dese... Türkiye  5. madde ihlal etti, eski nato uyesi TC karşısına bütün nato uyelerını davet ediyorum dese Yunanistan ne yapacaksın ?. 1. Dünya savaşına nasılgirdik biz ? ALMANGEMİLERİ ile... adam gibi okuyun, araştırın, sonra konuşun, çıkıyor a habere cnn e saçma sapan konuşup fikirsizce yalakalık edeyim peşinde insanlar :D . Her kesimi dinleyin, araştırın, kendi fikrisini oluşturun.

  • Baran26 Şubat 2022 09:37

    Nato ya üyelik S.S.C.B döneminde Türkiye nin gerçekten hayrına olmuştur.  Türkiye nin de stratejik konumu olmasa Batının umurunda dahi olmazdı!  Gerçekte bu boğazlar ve tam Asya ile Avrupa nın arasında kalan toprakların önemi hiç bir zaman azalmayacak!   Nato ya bundan sonra üyelik toplumların yozlaşmasına algı kirliliğine,  insanların uyuşmasına ve robotlaşmasından başka işe yaramaz.  Şu saatten sonra Nato demek alçaklık demektir.  Ne zaman Türkiye kendine biçilen rolü reddetmiş ise o saatten sonra işler karışmıştır.  Örneğin 74 harekatı yapılmamış olsaydı Türkiye bugün 20 yıl geriden konuşurdu.  Dış güçler konusunu sadece alay konusu yapan ahmaklara ibret olsun!  ''Ypg-Pkk bize mi saldıracakmış'' diyen alçağa da uyarı olsun!  Bu sözleri hatırlatılınca patatesin kilosu 6 lira diyecek kadar da karaktersiz.  Vatansız yaşamanın ne demek olduğunu bu zavallı insanlara bakıp anlayın ibret alın.  

  • Selim26 Şubat 2022 09:25

    Kadirov sırpların yerini aldı. Rusun kılıcını heryerde sallıyor. Suriye Libya Ukrayna heryerde Çeçenler savaşıyor. Bizi bile tehdit ediyor. Çeçen Halkı Kadirov dan kurtulmalı.

  • Öztürk26 Şubat 2022 07:41

    İsveç ve fillandiya nın yerinde olsam abd ve ab ye asla güvenmezdim

  • Ali26 Şubat 2022 07:00

    Çeçenler değilde Kadirov Rus Uşaklığı yapıyor.Kadirov a lanet olsun yazıklar olsun.Suriye ye girdiğimizde Türkiye yi tehdit etmişti yalaka Kadirov.

  • Sai26 Şubat 2022 02:47

    Daha savaşın ortasında asker toplamaya başlayan ukraynayı düşüremedin, vikingler size fazla gelir 1500 senede alamamışsınız. Sen böyle tehdit etmeye devam et rusyanın sonunu getireceksin. çeçenler moğollar yakutslar serbest kalacak hain o.çocuğu paraya tapan çeçenlerde şimdiden cehennem odunu olması garanti.

  • oyun26 Şubat 2022 01:02

    durun bakalım oyun daha yeni başlıyor rusya her şeklde dünyayı ve avrupayı tehdit edecek çin ürün ve emtia ile rusya enerji ve madenlerle iki kafadar dünyanın başına bela olacak açık

  • Sai26 Şubat 2022 03:44

    Enerji çok önemli değil, 10 15 yıla füzyon enerjisini aktif ederler gazla filan işi kalmaz batının. Şimdiden verdiğinden on katı enerji üreten sistemler geliştirdiler ama nihayi sonuç için 10 yıl lazım ama rusyanın gaz tehdidi bu işi hızlandırır.

  • Sai26 Şubat 2022 03:38

    Çin rus kominist rejimlerinde eziyet görüp çalıştırılan soykırıma uğrayan 100 milyon insan var yüz yılda. İkinci dünya savaşının iki katı ölüm gerçekleşti dünyada kimsenin haberi yok. abd ye kızıyonuz ama afganistandan çekilince ne oldu işte, adamlar koşturacak saha buldu. Diğeri seni ezerken karşıdaki ezmeyecek mi sanıyorsun. Daha beteri olacak. Sende abd seni eziyor diye esas düşmandan silah alıyon :D orasıda putinin başarısı baktı herkesin kandırdığı biri var başta bende yapim dedi.

  • Tufan26 Şubat 2022 00:25

    Putin çeçen müslümanları savaştırıyor kendi askerlerini geride tutuyor. Ahmak çeçenler İslam düşmanı müslüman düşmanı rusya yanında savaşacağınıza geçin ukrayna tarafında savaşın.

  • Mıyız a cevap26 Şubat 2022 02:07

    Para için savaşan masumların kanına girene ahmak denmez haklısın süzme o. Ç. Dur onlar.

  • mıysız26 Şubat 2022 01:21

    ahmak değil onlar çeçen eskiyaları çok  iyi para alıyor savasmak için

  • Kral 1326 Şubat 2022 00:00

    ABD önce savaştır sonra izler daha sonrada ikisininde ekonomik olarak gucsuzlestiri daha sonrada sana imf gönderir ve seni yıllarca sömürür

  • Mucise Reis ;)25 Şubat 2022 23:33

    Ya işin gerçeği, Ukrayna karşımıza masaya gelsin ama, Mondros ateşkes anlaşması madde 7 misali :D  .... bir teklifle kim senin karşına masaya otursun Putin ? Karşısındakileri ypg, suriyeli, afgan, felan sandı galba :D 

  • Mucise Reis ;)25 Şubat 2022 23:28

    Rusya ciddi manada,global alanda ülke insanların antisempatisini üzerine toplamaya başladı. Olayların uzaması rus kayıpların artması Putin için iyi olmayacak gibi. Şehir savaşları olursa süreç uzar. ABD nin hava savunma sistemlerini hibegöndermeside rus uçakların kullanım konforunu düşürür. Bu iş bir an önce bitsin, onca çoluk çocuk insan bir uyandılar bambaşka bi dünya oldu bir sabah da etrafları. tv ler de izledikleri, kitaplardan okudukları, dedelerinden duydukları o hayatı yaşıyorlar. Yazık gerçekten. Biden yaptı bunu ABD menfaatleri için yaptı.