E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed'in son raporunda Rusya-Ukrayna krizi vurgusu---

Fed'in son raporunda Rusya-Ukrayna krizi vurgusu

Fed'in son raporunda Rusya-Ukrayna krizi vurgusu
25 Şubat 2022 - 20:43 borsagundem.com

Fed, Kongre'ye sunduğu yarıyıllık raporda, Rusya-Ukrayna arasında yaşanan krizin küresel finans ve emtia piyasalarında belirsizliklere neden olduğunun altını çizdi

ABD Merkez Bankası (Fed), Kongre’ye yarıyıllık para politikası raporunu sundu.

Raporda, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) uzun vadeli hedefinin çok üzerinde süregelen yüksek enflasyon sebebiyle, faiz artışının yakın zamanda uygun olacağı yinelendi.

Kovid-19’un Omikron varyantı sebebiyle ekonomideki yavaşlamanın kısa sürmesinin beklendiği açıklanan raporda, tedarik darboğazlarının devam edebileceği vurgulandı.

Fed, Rusya-Ukrayna geriliminin etkilerine ilişkin olarak, “Rusya-Ukrayna durumuyla ilgili son jeopolitik gerilimler küresel finans ve emtia piyasalarında bir belirsizlik kaynağı.” ifadelerini kullandı.

IMF Başkanı: Rusya'ya yaptırımlar krizin ekonomik etkisini artıracak

NATO: Putin'in saldırı kararı korkunç bir stratejik hata

Intema hisselerine brüt takas tedbiri uygulanacak

İş Bankası'ndan yüzde 122 oranında bedelsiz kararı

Borsada toparlanma çabası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)25 Şubat 2022 23:05

    Rusya toplu tanklar ile adım atar ise, işgali yapar ve sınırları çizer. Hep böyle olmuştur. Arada sırada diplomasi, barış, vb açıklamala rile rakip direnişleri yoklar ve dener Ruslar böyle. Gevşeklik olsun misali... Ukrayna da Suriyeliler gibi kaçmaz, savaşır. Liderleri yahudi kökenli komedyen ama koltugunu ve halkını bırakıp kaçmadı.