E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya'da Wagner nedeniyle artan döviz kuru düşmeye başladı---

Rusya'da Wagner nedeniyle artan döviz kuru düşmeye başladı

Rusya'da Wagner nedeniyle artan döviz kuru düşmeye başladı
25 Haziran 2023 - 13:29 borsagundem.com

Rusya'da Wagner'in kurucusu Prigojin’in yaptığı paylaşımların ardından başlayan gerginlik nedeniyle yükselişe geçen döviz kuru düşmeye başladı

Rus güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in, Rus ordusunu Wagner’e saldırı düzenlemekle suçlaması ve karşılık vermekle tehdit etmesinin ardından sosyal medyada “Rusya’da askeri darbe” iddiaları yayılmasıyla döviz kurlarını keskin şekilde arttı. Prigojin’in geri çekilmesiyle Rusya'da döviz kuru düşmeye başladı. Gazetemru'da yer alan konuyla ilgili haber şöyle: 

Rusya'da Wagner krizi ile birlikte, 24 Haziran Cumartesi sabahı döviz kurlarını keskin şekilde artıran Rusya’nın en büyük bankaları, bu sabah itibariyle dolar ve euro alım fiyatını düşürmeye başladı. 

İnterfax haber ajansı, bir gün önce Gazprombank ve Rosbank gibi büyük bankaların döviz alımlarında kuru 105 rubleye çıkardığını hatırlatırken,  24 Haziran gecesi ise bazı bankalarda dolar alış kurunun 95-97 rubleye ulaştığını belirtti.

Merkez Bankası’nın resmi kuru ise 84,1 ruble olurken, Gazprombank’tan yapılan açıklamada, döviz işlemlerinin her zamanki gibi yapıldığı, mobil uygulama ve internet bankacılığındaki tüm işlemlerin herhangi bir kısıtlama olmaksızın müşterilerin kullanımına sunulduğu vurgulandı.

Bankanın web sitesindeki verilere göre ABD dolarının bankadan artık 88,25 rubleye satın alınabildiği kaydedildi.

VTB Bank ise dolar alımlarında kuru 89 rubleye indirirken, Sberbank doları 89,8 rubleden, Tinkoff Bank ise 88,05 rubleden satıyor.

Rus resmi haber ajansı RIA Novosti, bir gün önce paylaştığı haberinde Rusya’nın en büyük bankaları döviz satın almak isteyenlere sundukları kuru keskin bir şekilde artırdığını bildirmişti.

En yüksek kur Rosbank tarafından sunulurken, doların 105 rubleye,euro’nun ise 115 rubleye satın alınabildiği kaydedildi.

Rosselkhozbank ABD doları için 103,9 ruble maliyet belirlerken, VTB’de 1 dolar 92,45 rubleye alınabiliyordu.

Uzmanlar, Wagner krizinin dolara talebi artırdığını bildirdi.

Rusya Borsası'na Wagner krizi darbesi!

Wagner, bu günlere nasıl geldi?

Dünya, Wagner'i Kırım'ın ilhakı sırasında tanıdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)