E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya ve Fransa arasında 'sınır' gerilimi!---

Rusya ve Fransa arasında 'sınır' gerilimi!

Rusya ve Fransa arasında 'sınır' gerilimi!
06 Mart 2024 - 12:35 borsagundem.com

Rusya ve Fransa arasında sınır gerilimi yaşandı. Rusya Savunma Bakanlığı, Fransız Hava Kuvvetleri'ne ait üç uçağın Rus sınırına yaklaştığını ve bu duruma karşı Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait Su-27 tipi avcı uçağının müdahale ettiğini duyurdu.


Rusya Savunma Bakanlığı'ndan dün akşam yapılan açıklamada, “Karadeniz suları üzerindeki Rus hava sahası izleme ekipmanları, Rusya Federasyonu Devlet sınırına doğru uçan üç hava hedefi tespit etti.

Rusya Federasyonu Devlet sınırının ihlal edilmesini önlemek için hava savunma görev gücünden bir Su-27 savaş uçağı kalkış yaptı.

Rus savaş uçağının mürettebatı, hava hedeflerinin bir E-3F tipi uzun menzilli radar tespit ve kontrol uçağı ile Fransız Hava Kuvvetleri'ne ait iki Rafale-S çok amaçlı avcı uçağı olduğunu tespit etmiştir” denildi.

FRANSIZ UÇAKLARI GERİ DÖNDÜ

Bakanlık, Su-27 uçağının yaklaşması sonrası Fransız uçaklarının geri döndüğünü ifade ederek, “Rus savaş uçağı yaklaşırken, yabancı askeri uçaklar Rusya Federasyonu Devlet sınırından dönüş yaparak Karadeniz üzerindeki hava sahasını terk etmiştir. Rus uçağı güvenli bir şekilde kendi havaalanına geri dönmüştür. Rusya Federasyonu Devlet sınırının ihlali söz konusu değildir. Rus savaş uçağının uçuşu, tarafsız sular üzerindeki hava sahasının kullanımına ilişkin uluslararası kurallara tam uyum içinde, hava yollarını geçmeden veya yabancı bir devletin uçaklarına tehlikeli bir şekilde yaklaşmadan gerçekleştirilmiştir” dedi.

Pentagon: Rusya, ABD’yi “Yars” füzesinin fırlatılışından haberdar etti!

 

Rusya, benzin ihracatını yasakladı!

 

Fransa Ermenistan'a hava savunma sistemleri verecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)