E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPentagon: Rusya, ABD’yi “Yars” füzesinin fırlatılışından haberdar etti!---

Pentagon: Rusya, ABD’yi “Yars” füzesinin fırlatılışından haberdar etti!

Pentagon: Rusya, ABD’yi “Yars” füzesinin fırlatılışından haberdar etti!
02 Mart 2024 - 14:51 borsagundem.com

Pentagon sözcüsü, Rusya’nın ABD’yi Yars mobil karadan fırlatılan füze sisteminin kıtalararası balistik füzesinin eğitim amaçlı fırlatılması konusunda bilgilendirdiğini ve Washington’un durumu yakından takip ettiğini söyledi.


Sözcü, “Rusya, bizi Nükleer Tehditleri Azaltma Merkezi aracılığıyla bilgilendirdi. Durumu izlemeye devam edeceğiz” dedi.

Önceki gün Savunma Bakanlığı, Yoshkar-Ola füze biriminin Plesetsk devlet test kozmodromunda ayrılabilir bir savaş başlığı ile donatılmış mobil tabanlı katı yakıtlı kıtalararası balistik füze Yars’ın savaş eğitimi fırlatışını gerçekleştirdiğini bildirdi.

Etkinliğin amacı, füze sisteminin taktiksel ve teknik ile uçuş özelliklerini doğrulamaktı. Başlamadan önce, Stratejik Füze Kuvvetleri de “Yars” PGRC’nin başlatma bataryasının uzak bir bölgeye yeniden konumlandırılma sürecini ve fırlatmanın hazırlanması ile gerçekleştirilmesini uyguladı.

Denemenin amacının füze sisteminin taktik, teknik ve uçuş özelliklerini teyit etmek olduğu, öncesinde Stratejik Füze Kuvvetleri, Yars fırlatma bataryasının uzak bir bölgesine yeniden konuşlanma prosedürü ile fırlatmanın hazırlanması ve icrası konularında da pratik yapıldığı belirtildi.

Açıklamda hedeflenen tüm görevlerin tam olarak tamamlandığını altı çizildi.

“Yars” (RS-24), ayrılabilir savaş başlıklı mobil ve silo tabanlı katı yakıtlı kıtalararası balistik füze ile stratejik füze sistemi. Çapı 1,86 metre, uzunluğu 17,8 metre, başlangıç ağırlığı 46 ton olan füzenin, beyan edilen faydalı yükü 1250 kilogram. (gazetemru.com)

Rusya, benzin ihracatını yasakladı!

 

Rus şirket hisselerine 'yaptırım' darbesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)