E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya: Ukrayna müzakere istemiyor!---

Rusya: Ukrayna müzakere istemiyor!

Rusya: Ukrayna müzakere istemiyor!
03 Mart 2022 - 13:16 borsagundem.com

Ukrayna'nın müzakereleri ertelemek için bahane ürettiğini belirten Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, nükleer savaş olasılığına ilişkin ise dikkat çeken ifadelerde bulundu.


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, savaşın 8. gününde müzakereler ile ilgili açıklama yaptı.

RUSYA'YA KARŞI SAVAŞ HAZIRLIĞI

Geçen hafta Ukrayna’ya saldırıya başlayan Rusya’nın dışişleri bakanı devlet televizyonundan yayınlanan röportajında, “Bazı yabancı ülke liderlerinin Rusya’ya karşı savaş hazırlığında olduğuna inanıyorum” dedi.

Lavrov ayrıca Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ilgili de, “Nazilerin yayıldığı bir toplumu yönetiyor” yorumunu yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ayrıca, Ukrayna’daki krizin çözümünün bulunabileceğine dair hiçbir şüphesi olmadığını da söyledi. Lavrov, “Rusya’nın Batı ile diyaloğu ortak saygı çerçevesinde olmalı. Moskova, Washington’dan emir alan Ukrayna’dan askeri tehditlere hoşgörü göstermeyecektir” dedi.

"UKRAYNA MÜZAKERELERİ ERTELEMEK İÇİN BAHANE ÜRETİYOR"

Sergey Lavrov, "Ukrayna müzakereleri ertelemek için bahane üretiyor" dedi.

"Müzakerelerin gecikmesi konusunda bir fikrimiz yok, sanırım Washington'dan direktif alıyorlar. Bu ülkenin (Ukrayna) bağımsız olmadığına dair şüphem yok ancak müzakereler yapılmalı" diyen Lavrov, "Batı Rusya'nın güvenliği için neyin gerekli olduğunu belirleyemez" vurgusunu yaptı.

"Rusya eşit temelli bir diyaloğa hazır"

Rusya'nın başkalarının çıkarlarını da dikkate alarak eşit temelli bir diyaloğa hazır olduğuna işaret eden Lavrov, "Umuyorum ki Ukrayna sorununa bir çözüm bulunacaktır, Rusya'nın koşulları bu konuda minimal, asgari beklentilerden oluşuyor. Rusya Ukrayna toprağından kendisine yönelecek tehditlere göz yumamaz, buna daha fazla izin veremez" dedi.

"Nükleer savaşı biz söylemiyoruz"

Lavrov, nükleer savaş olup olmayacağına ilişkin şunları söyledi:

"Olası bir nükleer savaş bizim değil Batı’nın aklında olan şey. Bu söylem bizim değil, NATO ve Ukrayna tarafından dile getirildi. Rusya bu konuda Batı'dan gelen provokasyonlarla kendi dengesini bozmaya izin vermeyecektir.

ABD ve AB Rusya'dan bu süreçte gelen bütün enformasyonu önlemek için elinden geleni yapıyor ve Rus bilgi kaynakları engelleniyor."

Barış için ikinci şans!

 

Rusya: 3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olur!

 

Lavrov: Nükleerlerin ülkesine dönme zamanı geldi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Allah sabır edenlerle beraberdir.🤲🏼03 Mart 2022 18:12

    Batı ve abd bir yere çökerse orada ant vardır,ortadoğuya çökmelerinin altında yatan sebep elbette petrol,bununla beraber müslüman coğrafyasında birlik beraberliği önlemek müslüman ülkeleri birbirine düşürmek ve hatta kırdırma tuzakları,ama bilmedikleri şey Yüce Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır her daim galip olan Mevla hiç kuşku yok akıttıkları kanların bedelini ödetecektir.

  • KARA BORSA03 Mart 2022 16:25

     Özellikle ,ABD VE İNGİLTERE nin gazına gelen UKRAYNA nın acı tablosu.Rahmetli Başbakan Bülent ECEVİT in ,Kıbrıs Rum kesiminin S 300 alıp adaya yerletirmesine  nasıl karşı çıkmış eger bu füzeler adada konuşlandırılırsa  her şeyi göze alıp derhal İMHA edilectir , diyerek tüm dünyaya ültümatomu nasıl  vermiş  ise  SSCB bakiyesi ve RUSYa nın dogal  güvenlik sınırlarına  müdahalesi de o kadar dogal görüyorum,Kıbrıs Rum kesimide S 300 leri girit adasına konuşlandırmışlardı.eger işin içinde ABD  ve İNGİLTERE var ise orad kan ve göz yaşı var demektir,Diğer avrupa ülklerei bunalrın figuranı.

  • mezarci 03 Mart 2022 16:01

    geri zekalilar haalen anlamis deyil ,buradaki tek amac rusyayi tamamen zayiflatmak tabi bu arada ukraynanin basindaki kisiler copcu dahi olmaya kapasitalari yatarsiz kisilerin bu olaylari gorememesi,ukraynayi guzel kulandilar ve haalen kullaniyorlar,ve ukrayna ulkesinin yarisini rusyaya vermeye dogru .......

  • ANALİST03 Mart 2022 15:17

    ABD ile flort edenin çocuğu olmaz..... zelinsky kısır kalacaksın haberin ola

  • yatırımcı03 Mart 2022 14:48

    gerçek haberler TELE 1 de gerisi yalan dolan  abd destekli kanallar ukrayna  zelinsky propagandası yapmakda

  • dostum ivan03 Mart 2022 14:41

    ukraynalı faşistler  başta aktör zelinsky  ve abd ingiltere bu işden eli boş dönecektir tek kutuplu dünya bitmiştir

  • Mucise Reis ;)03 Mart 2022 14:40

    Ukrayna ne işin var senin taraf oldun ..ABD vergi dagız.. Rusyaya kafa tutup oynadın durdun. Sen Natoya girsen ne oalcaktı sankı ? ABd uçakları sana mı çalışacaktı ? alman fransız gemılerı senın karadenız kıyılarınımı koruyacaktı ? biz yıllardır suriyede pkk ypg ile savaşıyoruz nato devletlerının destekledıgı teror gurupları ile kapışıyoruz... Herkeslerin hataları o masum ınsanların göz yaşı oldu. Akıllı lider, denge siyasetini ypardı. Herkes suçlu sadece purtin sadece abd sadece ukrayna yonetımı deıl. herkes suçlu. bir can bir daha dunyaya gelecek mi ???? gelmeyecek. neden insanalar bu bedeli en ağır biçimde ödesin ?

  • E.g.03 Mart 2022 14:14

    UKRAYNAYA 200 MİLYAR DOLAR TAZMINAT ÖDEYİP ÇEKİLMEYİ ÖNERİN AKSİ HALDE İŞGALE KATILAN ASKERLERİNİZİN ÇOĞU ÖLECEKTİR

  • Savaşa Hayır!03 Mart 2022 14:08

    Rusya nın işgali elbette kabul edilebilir bir durum değil, ancak öyle anlaşılıyor ki Zelenski de batının dolduruşuyla sergilediği davranışlarla bu krizi derinleştirmektedir,  batı barıştan yana bir tutum sergilemiyor.  Elbette ki rusya sınırında bir Nato gücü istememektedir bu anlaşılabilir, Rusya nın da  hasasiyeti dikkate alınarak batı ortak bir yol arayacağına zelenski yi kışkırtmaktadır.

  • oktay doğaner03 Mart 2022 13:56

    bu işgalin başından beri her dediği yalan olan dümbük adamdan memleketinin anahtarını istersen tabi muzakere istemez

  • Sai03 Mart 2022 13:43

    Nükleer savunma güçlerini aktif eden de benim dedemdi. Lavrov haberlerine bak hemen yorumun üstünde :D 3 ünden ikisi nükleer hakkında :DD bunlar salağa yatmada niye bu kadar ısrarcı.