E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya ABD'ye nota gönderdi---

Rusya ABD'ye nota gönderdi

Rusya ABD'ye nota gönderdi
23 Şubat 2024 - 00:33 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e küfür etmesinin ardından iki ülke arasında ipler gerildi. Rusya'dan ABD'ye tepki gecikmedi

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e küfretmesinin ardından Rusya, ABD'ye nota verdi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yaptığı konuşmada küfretmesinin ardından iki ülke arasındaki ilişkiler gerginleşti.

Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov yaptığı açıklamada, ABD'ye protesto notası gönderdiklerini duyurarak, "Dışişleri Bakanlığı bu sabah mesaiye başlar başlamaz ABD liderliğinin Rusya Devlet Başkanı'na hakaretlerinin çirkin doğası ve kabul edilemezliği nedeniyle ABD Dışişleri Bakanlığı'na güçlü bir protesto notası gönderdi" dedi.

Biden'ın yaptığı konuşmayı da eleştiren Antonov, "Açıkçası, kaba ve küfür gibi açıklamalar, günümüz tarihi şartlarında dünya için bu kadar gerekli olan stratejik güvenliği güçlendirmeye hizmet etmiyor" ifadelerini kullandı.

BİDEN'DAN PUTİN'E AĞIR İFADELER

Biden, California eyaletinin San Francisco kentinde katıldığı bağış etkinliğinde bazı liderler nedeniyle nükleer çatışma yaşanması konusunda endişeler olduğunu ifade etmişti. Putin’in “çıldırmış biri” olduğunu belirten Biden, Putin’e karşı ağır ifade kullanarak küfretmişti.

Biden, daha sonra insanlığa yönelik varoluşsal tehdidin ise “iklim” olduğunu söylemişti.

KREMLİN'DEN SERT TEPKİ

Biden’ın Putin’e yönelik sözlerine Kremlin’den tepki gecikmemiş, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, "Putin size hitap ederken hiç kaba bir kelime kullandı mı? Kullanmadı. Bu nedenle bu tür ifadelerin ABD’yi küçük düşürdüğünü düşünüyorum. Bu tür kelimeler, kullananların itibarını zedeliyor" demişti.

Trump: Biden en düşük IQ'ya sahip başkan

 

Joe Biden, Navalny'nin ölümünden Putin'i sorumlu tuttu

 

Biden'dan Gazze itirafı! 27 binden fazla masum Filistinli sivil öldürüldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acacu24 Şubat 2024 00:20

    İşte dünya liderliği böyle oluyor, kendini bilmez bir abd başkanı hakaret ettiğinde, ne notası müzik notası mı demez, bir şey olmamış gibi davranmaz, gereğini yapar, nota yı yapıştırır. Korkak olandan bırak dünya liderliğini, çadır devletine bile lider olmaz.