E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus elçi sordu: New York yakınında Rus İHA'sı görseniz ne yaparsınız---

Rus elçi sordu: New York yakınında Rus İHA'sı görseniz ne yaparsınız

Rus elçi sordu: New York yakınında Rus İHA'sı görseniz ne yaparsınız
15 Mart 2023 - 12:37 borsagundem.com

Karadeniz'de ABD İHA'sının düşürülmesi üzerine ABD Dışişleri'ne çağrılına Rus Büyükelçi Antonov, "Amerikan İHA'ları Ukrayna için istihbarat topluyordu" dedi ve sordu: New York ya da San Francisco yakınlarında Rus İHA'sı görseniz ne yaparsınız?


Bir gün önce Rusya’nın ABD’ye ait bir insansız hava aracını (İHA) düşürmesi sonrası ABD Dışişleri Bakanlığına çağrılan Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov, İHA’ların Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için Rusya’ya yönelik saldırılar amacıyla istihbarat topladığını söyledi.

Telegram kanalında ABD’ye ait MQ-9 model İHA’nın Karadeniz’e düşmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Büyükelçi, ABD ordusunun Rusya sınırlarına yakın çevrede kabul edilemez faaliyetlerinin endişe kaynağı olduğunu vurgularken, “Bu tür insansız keşif ve saldırı araçlarının hangi amaçla kullanıldığının gayet iyi farkındayız” dedi.

Antonov, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi stratejik iletişim koordinatörü John Kirby’nin İHA’ların Karadeniz’de bu tür uçuşları günlük olarak rutin bir şekilde yaptığını söylediğini hatırlatırken, “ABD’den binlerce kilometre uzakta bu İHA’lar ne yapıyorlar? Cevap açık. Kiev rejimi tarafından daha sonra silahlı kuvvetlerimize ve bölgemize saldırmak için kullanılan istihbarat bilgilerini topluyorlar” ifadelerini kullandı.

New York veya San Francisco yakınlarında bir Rus insansız hava aracının tespit edilmesi durumunda ABD Hava Kuvvetleri ve Donanmasının tepkisinin ne olacağını merak ettiğini aktaran Büyükelçi, “Eminim ABD ordusu, doğası gereği tavizsiz bir şekilde hava veya deniz sahasında böyle bir faaliyete engel olurdu. ABD’nin basın üzerinden bu konu hakkında daha fazla spekülasyon yapmaktan kaçınacağını ve Rusya sınırlarının yakınında uçmayı bırakacağını umuyoruz” diye konuştu.

Diplomat, Rusya’nın ABD menşeli silah ve teçhizatın kullanıldığı herhangi bir eylemi açıkça düşmanca olarak algıladığına değinirken, Washington’un zaten Kiev’e 33 milyar dolar değerinde askeri yardım yaptığını, olayları doğrudan bir silahlı çatışmaya doğru kasıtlı bir tırmanışa sürükleyenin ABD olduğunu sözlerine ekledi. (gazetemru.com)

Karadeniz'de gergin anlar! Rusya, ABD İHA'sını düşürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)