E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaradeniz'de gergin anlar! Rusya, ABD İHA'sını düşürdü---

Karadeniz'de gergin anlar! Rusya, ABD İHA'sını düşürdü

Karadeniz'de gergin anlar! Rusya, ABD İHA'sını düşürdü
14 Mart 2023 - 21:02 borsagundem.com

Rus savaş uçağı, Karadeniz üzerinde ABD insansız hava aracını düşürdü

 ABD Savunma Bakanlığı, Karadeniz üzerinde Rus savaş uçağının ABD insansız hava aracını çarparak düşürdüğünü duyurdu. İnsansız hava aracının uluslararası sulara düştüğü belirtilirken, olayın yaşandığı bölgenin Ukrayna cephesine yakın NATO aktivistinin yoğun olduğu bölge olduğu tahmin ediliyor.

ULUSLARARASI SULARA DÜŞTÜ

ABD Savunma Bakanlığı, bir Rus Su-27 savaş uçağının, ABD'ye ait 'Reaper' gözetleme insansız hava aracının pervanesini vurduğunu ve insansız hava aracının Karadeniz'de uluslararası sulara düştüğünü duyurdu.

UKRAYNA CEPHESİNE YAKIN

AFP'nin Batı askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Karadeniz üzerinde ABD yapımı insansız hava uçağının bir kazaya karıştığını iddia ettiklerini belirtti. Kazanın meydana geldiği yerin Ukrayna cephesine yakın NATO aktivistinin yoğun olduğu bölge olduğu tahmin ediliyor. Haberde bazı kaynakların, Karadeniz üzerinde insansız hava uçağının düşürüldüğüne dair kesin bir şey söyleyemeyeceklerini belirttikleri ifade edildi.

ABD ORDUSUNDAN AÇIKLAMA GELDİ

ABD ordusu tarafından "pervasız" olarak nitelendirilen olay şiddetle kınandı. ABD Hava Kuvvetleri'nin denizaşırı bölgelerinde bulunan ABD Hava Kuvvetleri Generali James Hecker, "MQ-9 uçağımız, uluslararası hava sahasında rutin operasyonlar yürütürken, bir Rus uçağı tarafından durdurulup vuruldu." açıklamasını yaptı.

"OPERASYONLAR DEVAM EDECEK"

Başkan Joe Biden, olayla ilgili bilgilendirildi. Beyaz Saray Sözcüsü Kirby, ABD'nin Karadeniz üzerindeki uçuş ve operasyonlarına devam edeceğini belirtti.

"RUSYA'YI BİLGİLENDİRME ZORUNLULUĞU YOK"

Dünyanın diğer kısımlarında da ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarına bağlı kalacaklarını belirten Kirby, uluslararası sularda ve hava sahasında gerçekleştirilecek herhangi bir eylem için Rusya'yı bilgilendirme zorunluluğunda olmadıklarını ifade etti.

"ABD İHA'SI KİMSE İÇİN TEHDİT OLUŞTURMUYORDU"

Beyaz Saray İletişim Koordinatörü John Kirby'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, "ABD İHA'sı kimse için tehdit oluşturmuyordu ve uluslararası hava sahasındaydı" denildi. Öte yandan ABD'li General Cavoli NATO müttefiklerine olay hakkında bilgi verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI15 Mart 2023 10:40

    Tabi düşürecek sen istihbarat topla ukrayna ya ver zaiyat yaptır haydi abd o kadar güçlü isen rusya saldır bakalım.SIKARRRRRRRRRRRRRRR

  • Mucise Reis : )15 Mart 2023 11:58

    o zaman pyd destekçi komutanlarınıda vur kardeşim. onlarda pkk desteği yapıyor... e buyur...

  • Mucise Reis : )15 Mart 2023 09:39

    çin balonlarını düşür üzerine şinli yetkilileri ayağına çağır.... Rusya ihanı düşürsün bu seferde rusların yetkililerini ayağıan çağır. Güçlü olunca herkes ayağına gelsin :D ama emirde dinletemiyor , sadece aynı olayların tekrarı olmasın diye bütün dünya devletlerine açık ve net aynısını yaparım mesajı veriyor. ses çıkartmasa önüne gelen abd cihazlarını düşürecek....

  • Cemal cemal14 Mart 2023 23:21

    Amerikan itleri ne geziyor karadenizde. İyi olmuş.

  • Alpertunga 14 Mart 2023 22:41

    Merak etmeyin. Bunlar birbirini ısırmaz.

  • Gerçek14 Mart 2023 22:32

    Borsanın düşmesinin bu haberle ilgisi yok, küresel piyasalar gün içi yüzde 1,5 artı iken bile biz eksiydik. Bizim borsa şu an düzeltmede 5000 ile 5100 e kadar düzeltme devam edebilir oradan 6000/6500 rallisi başlar bı benim düşüncem bakalım…

  • Sssscccc 14 Mart 2023 22:21

    Bizim borsa yaprak düşse düşüyor TL nin psra ettiği tek yer

  • Erkam 14 Mart 2023 21:13

    Abd nin orda ne işi var, ruslar iyi yapmış

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ14 Mart 2023 21:12

    yarın borsamız eksi % 5-10 yaparmı arkadaşlar.

  • ALİ KODUŞ14 Mart 2023 21:10

    Hele bir şey var diyor idim bu olay saat 15 civarlarında olduku artıda olan bir anda eksi % 3 yakın ekside kapattı.