E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Riskli fonlamalar azalır'---

'Riskli fonlamalar azalır'

'Riskli fonlamalar azalır'
04 Aralık 2013 - 12:49 borsagundem.com

Richmond Fed Başkanı Lacker, bankaların iflas planlarının, riskli fonlamaları azaltacağını söyledi

Fed Richmond Başkanı Jeffrey Lacker, piyasalar, bankaları kurtarmanın değil, iflasın beklediğine inanırsa, Amerikalı bankaların riskli kısa vadeli fonlamalarını büyük ihtimalle azaltacağını savundu.

Lacker'ın Kongre'ye ABD'nin en büyük bankalarının, stratejileri başarısız olursa hükümetin devreye girmesini bekledikleri için kısa vadeli nakite sırtlarını dayadıklarını söylemesi bekleniyor.

ABD Temsilciler Meclisi Komitesi'ne yapacağı konuşma metninde Lacker, "Bu beklenti olmazsa, şirketler ve bu şirketlerin kreditörlerinin kırılgan kısa vadeli fonlama bağımlılığını azaltmak için güçlü nedenleri olur" dedi.

Küresel finansal krizin ardından çıkarılan Dodd-Frank yasası, JPMorgan Chase, Goldman Sachs ve Citigroup gibi kuruluşlara, hükümet desteği olmadan iflas sürecinden nasıl geçeceklerine ilişkin planlarını ortaya koymaya zorunluluğu getiriyor.

Eğer regülatörler planları yetersiz bulursa, bankaları küçülmeye ya da daha fazla sermaye artırmaya zorlayabilir. İflas sürecinden geçemeyecek durumdaki bankalara ise Federal Mevduat Sigortaları Kurumu (FDIC) el koyacak ve konu Dodd-Frank tarafından kuruma verilen yeni likidite araçları kullanılarak öözülecek.

Ancak Lacker, bankaları, FDIC'nin kriz dönemindeki likitleşme yöntemine dayanmadan, iflas planlarını güçlendirmeye zorlamanın daha iyi bir yol olduğunu savunuyor.

Lacker, "Çözümlerde hükümet rolünün korunması, 'batmasına izin verilemeyecek kadar büyük' kuruluşların yapısal değişiklik yapma dürtüsünü azaltır" dedi.

İflas sürecini kolaylaştırmak çin bankaların riskli aktivitelerinin önlenmesi ya da küçültülmesine sıcak baktığını dile getiren Lacker, ancak bankalar inanılır birer vasiyet hazırlayana kadar, regülatörlerin bu kuralları yazamayacağını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)