E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPYD, Münbiç'in adını değiştirdi---

PYD, Münbiç'in adını değiştirdi

PYD, Münbiç'in adını değiştirdi
11 Haziran 2016 - 09:55 borsagundem.com

ABD desteğiyle Münbiç’i kuşatan terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD, şehirde özerklik ilanına hazırlanıyor.

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin ABD desteğiyle başlattığı Münbiç operasyonu 11'inci gününe girdi. Set Tişrin bölgesinden başlayan operasyonda, yüzde 93 oranında Araplardan oluşan nüfusuyla Halep'in en büyük ilçesi olan Münbiç, PYD kuşatması altına girdi. Münbiç'in çevresindeki Avun Dedat, Kersen, Manguba ve Hattaf bölgelerinin kuşatılmasıyla PYD'nin şehir merkezine uzaklığı 1,5 kilometreye kadar düştü.

Münbiç'i kuşatma altına alan PYD, daha önce yaptığı gibi ilk olarak şehrin adını değiştirdi. IŞİD sonrası özerklik ilanına hazırlandığını duyuran PYD, Münbiç'in adınıKürtçe'de “ölümsüz gelin" anlamına gelen Mabuk olarak değiştirdi. Ele geçirdiği bölgelerin demoğrafisi ile oynayan PYD'nin yüzde 93'ü Arap olan ilçede etnik temizliğe girişmesinden endişe ediliyor.

FEDERAL YÖNETİM TUZAĞI

Münbiç Yerel Meclisi Başkanlığıgörevini yürüten Münzir Ebu Sellel şehirde yaşananları Yeni Şafak'a anlattı. PYD'nin şehirdeki oyununu gözler önüne seren Ebu Sellel, PYD'nin Ebu Emced isimli Esed yanlısı bir kişiyi başkan ilan ettiğini ifade etti. Örgütün, Münbiç Halk Meclisi kurduğunu ve ilçeyi ele geçirmeden federal yönetim oluşturacaklarını anlatan Ebu Sellel, “Tel Abyad örneği tekerrür edecek ve halkımızın evleri ellerinden alınarak, bölge sözde Kürdistanprojesine dahil edilecek" diye konuştu. Ebu Sellel, PYD'nin hedeflerine ulaşmak için federal yönetim ilanına dönük hazırlıklarını bildiklerini vurguladı. Yüzde 3 oranında Kürt'ün yaşadığı Münbiç merkez ve çevresindeki Arapların zorla göç ettirileceğini ifade eden Ebu Sellel, “Arapların zorla göç ettirilmesi sonrası Tel Abyad ve Haseke'de olduğu gibi bölgeye Kürt nüfusu yerleştirilecek" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • boş alan kahramanları11 Haziran 2016 18:43

    baştakilerin borusu ancak türkiyede öter. sınırdışından korkarlar. nasılsa burda devlet gücü arkalarında. aha yerse abd ye karşı çık pyd ye savaş aç. ama yemez tabi. hükümet ırakta müslümanları öldürsün diye abd ye destek oldu abd, suriyeyi karıştırdı, Bunlar mı müslüman, bunlar sadece fitneci. bizden fahiş vergi alır saraylarda oturur, yer içer, lüks araçlara binerler. aha da dünya lideri...

  • 2111 Haziran 2016 17:40

    işid olunca ses yok kürtler olunca ..... hani kardeşinizdiler. temizlikmış o 20yy başında yapıldı

  • Seyredin11 Haziran 2016 11:38

    Sınırda çok büyük bir bela geliyorum diyor

  • faruk11 Haziran 2016 10:50

    kandırılma aşamasından kazıklanma aşamasına geçildi tabi bunların acısı içerde çıkar

  • Turgut11 Haziran 2016 10:38

    Endişlenecek birey yok alt tarafı sınırda pkk devlet kuruyor