E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'den nükleer füze adımı---

Putin'den nükleer füze adımı

Putin'den nükleer füze adımı
15 Aralık 2022 - 13:16 borsagundem.com

Rusya’nın Ukrayna işgali dünyada “nükleer savaş” korkusunu yeniden canlandırırken Rus lider Putin’den Batı’ya tehdit niteliğinde yeni bir hamle geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yeni nükleer füze adımı, Batı’da büyük ses getirdi.

Putin'in ABD ve İngiltere'yi vurabilecek kapasitedeki Yars füzelerini aktif hale getirme emri verdiği bildirildi. Füzelerin savaş koşullarına hazır hale getirildiği açıklandı.

Rusya'da yayınlanan görüntülerde, 12 bin menzilli kıtalararası füzelerin ülkenin batısındaki Kaluga bölgesinde bir askeri üsse yerleştirilmesi dikkat çekti. Bölgedeki Rus komutan Aleksey Sokolov, bu adımın Batı'ya mesaj niteliğinde olduğunu ifade etti. Rus askeri yetkililerden Vadim Vyazovsky, “Yeni stratejik silahların kullanıma sunulmasıyla vatanımız rahatça uyuyabilecek” dedi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Rus Komsomolskaya Pravda, Yars füzesinin “ABD'nin Hiroşima'ya attığı nükleer füzeden 12 kat daha güçlü olduğunu” yazdı.

Putin ekim ayında Yars füzelerinin de kullanıldığı füze denemelerini bizzat izlemişti. Ekimde düzenlenen Rusya'nın nükleer tatbikatı Batı'da da dikkatle takip edilmişti.

Ukrayna işgalinin başında da Putin, ülkedeki stratejik füzelerin savaş konumuna getirilmesi talimatı vermişti. Öte yandan Putin ve diğer Rus yetkililer, Rusya'nın varlığına tehdit oluşturacak bir saldırı dışında nükleer silah kullanmayacaklarını savunuyor.

Rusya'dan nükleer caydırıcılık tatbikatı

 

Biden'dan Rusya'ya 'nükleer' uyarısı: İnanılmaz ciddi bir hata olur

 

Nükleer saldırı tehdidine ne kadar hazırız?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zamir16 Aralık 2022 07:38

    Çok iyi olur

  • Vatandaş 16 Aralık 2022 07:13

    Yıllarca aynı tantana bir kuzey kore vuruyor bir Rusya olan masum insanlara oluyor siz sıcacık yatağınızda, keyif çatarken ne yaşarsa alt tabaka yaşıyor bu gevurlar danışıklı yapıyor bunu...

  • Mucise Reis : )15 Aralık 2022 20:57

    Ne saçma haber :D zaten deniz altılar nükleer silah kullanabiliyor. okyanusda olağan dışı görevler için bu deniz altılar kullanılabilir. devletler çöksede vurulsada yok oslada bu görev alan araçlar hedeflerine yaklaşıp vurabilir. kıtalar arası roket olacak diye bir şart yok

  • Kadere bak15 Aralık 2022 20:49

    Putin koskoca Rusya yı Kuzey Kore gibi dalga geçilir hale getirdi gerçekten.

  • fafa15 Aralık 2022 20:32

     E kardeşim,sen vuracaksın da onların eli armut mu topluyor.Gel bu sevdadan vaz geç!Dünyanın sonunu getirmeyin.

  • romancı15 Aralık 2022 19:45

    sen ancak masum türk askerini vurursun.   bunlar türk katliamı yapar ancak.atası stalinde aynı pislikti.5 milyon türkü yollarda dondurdu.katil gürcü bozmaları.

  • fafa15 Aralık 2022 20:35

    Türkiye Ayfon vergilerini yüksek tutarak Gürcistan'ı zengin etti.

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ15 Aralık 2022 16:43

    Zaten bir gün bir yıl bu kesinlikle olacaktır.Dünya yı kıyamete önce aç gözlü insanlar yapacaktır.umarım biz bu işin dışında kalırız.başımızda bir dünya lideri olur ise.yoksa benim 6+1 masaya hiç güvenim yoktur daha şimdi den abd ye ekonomi ve diğer konuları teslim etmişler rıfkı getirerek.

  • romancı15 Aralık 2022 19:46

    vah vah vah...senin yani bizim altınlarımızı AKP teslim etti...hepsi aynı..

  • ALİ KODUŞ15 Aralık 2022 16:27

    Bizce hiç mahsuru yoktur.çok çok iyi olur.

  • xyz15 Aralık 2022 16:18

    Vurda sende kurtul bende kurtulayım.

  • Bir dost15 Aralık 2022 14:25

    Rus ve Suriye gazeteleri ne yaziyor ayni konuda bakmak da iyi olur.