E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden'dan Rusya'ya 'nükleer' uyarısı: İnanılmaz ciddi bir hata olur---

Biden'dan Rusya'ya 'nükleer' uyarısı: İnanılmaz ciddi bir hata olur

Biden'dan Rusya'ya 'nükleer' uyarısı: İnanılmaz ciddi bir hata olur
25 Ekim 2022 - 22:46 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, "Rusya taktik nükleer silah kullanırsa bu inanılmaz ciddi bir hata olur" ifadelerini kullandı

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'da taktik nükleer silah kullanması durumunda bunun çok ciddi bir hata olacağı uyarısında bulundu

Biden, Beyaz Saray'da Kovid-19 aşısını yaptırdıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir muhabirin, "Rusya, Ukrayna'nın kirli bomba kullanacağını öne sürüyor. Bunun Rusya'nın yanıltma operasyonu için bir hazırlık olabileceğini düşünüyor musunuz?" sorusuna Biden, "Rusya, taktik nükleer silah kullanırsa bu inanılmaz ciddi bir hata olur. Size şu anda bunun bir yanıltma operasyonu olduğunun garantisini veremem. Bunu bilmiyorum. Ama bu (nükleer kullanması), çok çok ciddi bir hata olur." cevabını verdi.

Biden, Rusya'da tutuklu ABD'li kadın basketbolcu Brittney Griner'ın temyiz başvurusunun reddedilmesine ilişkin de "Brittney ve diğer tutukluların serbest kalması için Rus makamlarıyla sürekli temas halindeyiz. Görüşmelerimiz çok olumlu değil ama çabaları bırakmıyoruz." yorumunu yaptı.

RUSYA'NIN "KİRLİ BOMBA" İDDİASI

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna'nın "kirli bomba" kullanma hazırlığı içinde olduğunu ileri sürmüş, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da bu ülkede radyoaktif içerikli bombayı üretebilecek teknolojiye sahip tesislerin bulunduğunu savunmuştu.

Şoygu, kirli bomba iddialarını Türk, ABD, Fransız ve İngiliz mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerde de dile getirmişti.

Rusya'nın iddialarını başta Ukrayna olmak üzere Batılı ülkeler kesin bir dille reddederken Kiev yönetimi, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının (UAEA) ülkesindeki tesislerde inceleme yapması çağrısında bulunmuştu.​​​​​​​

ABD Başkanı Joe Biden'dan yeni gaf

 

Putin ilhak ettiği bölgelerde sıkıyönetim ilan etti

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile bir araya geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ26 Ekim 2022 11:15

    AYLARDIR AYNI BOŞ NARALAR.RUSYA NIN DA ŞEYİNDE İDİ.ELİNİZDEN GELSE RUSYA YI DÜMDÜZ YAPACAKSINIZ AMA GÜCÜNÜZ DAHİ YETMİYOR.RUSYA YA BİR ŞEY YAPARSANIZ RUSYA DA SİZLERE ON -YÜZ ŞEYLER YAPAR.

  • Mucise Reis : )26 Ekim 2022 09:14

    Geçin bu boş işleri. Japonyaya karşı nükleer kullandılar. Şimdi her ülke kötü, savaşda birbirlerine nükleer bomba atacak. ABD üdnyayı kurtacak :D yaaa geç be Biden bu işleri....Rusya nükleer neden atsın ? Ukraynaya nedne nükleer atsın ? Adam kendi topraklarım kendi soydaşlarım diyor...Oraya nükleer atmak 50 yıl arazinin kullanılmaması demek. Yağmurlar ile rusyaya nukleer repintini taşınması sulara karışması demek. Hangi gerizekalı nukleer atsın ? nukleer tesislerdeki savaşları gördük ukraynada. iki ülkede nasıl tedirgin ve dikkali davrandı... Bu devirde nükleeri yiyen devlet nükleer atar. Ki kimsede nükleer atmaz sadece elinde koz tutar... saçma... nükleer yerine normal gaz atarsın, 1 kaç günde kimyasal kaybolur yok olur... nukleeer ne alaka ?

  • FİNANS DÜNYASI25 Ekim 2022 23:04

     (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)