E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan nükleer caydırıcılık tatbikatı---

Rusya'dan nükleer caydırıcılık tatbikatı

Rusya'dan nükleer caydırıcılık tatbikatı
26 Ekim 2022 - 15:40 borsagundem.com

Rusya, kendisine yapılacak olası bir nükleer saldırıya yanıt olarak büyük bir nükleer caydırıcılık tatbikatının yapıldığını açıkladı.

Rusya, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katıldığı nükleer caydırıcılık tatbikatı düzenledi.

Kremlin’den yapılan basın açıklamasında, Rusya’nın stratejik caydırıcı güçlerinin eğitimi sırasında öngörülen görevlerin eksiksiz olarak tamamlandığı bildirilirken, Putin’in önderliğinde, kara, deniz ve hava stratejik caydırıcılık kuvvetlerinin tatbikatının gerçekleştirildiği, bu sırada balistik ve seyir füzelerinin kullanıldığı iletildi.

Putin’in video formatta canlı olarak katıldığı tatbikatla ilgli açıklamada, “Rusya Stratejik Caydırıcı Gücü birliklerinin tatbikatı sırasında öngörülen görevler eksiksiz olarak tamamlandı, tüm füzeler belirtilen hedeflerine ulaştı” ifadelerine yer verildi.

Kamçatka’daki Kura Eğitim Sahası’nda gerçekleşen tatbikatta, YARS kıtalararası balistik füzeleri ve Sineva füzelerinin fırlatıldığı kaydedildi.

Tatbikatta TU-95MS uçakları ile seyir füzeleri fırlatılırken, Kamçatka’daki Plesetsk uzay üssünden YARS füzelerinin fırlatıldığı, Sineva balistik füzesinin ise Barents Denizi’nden fırlatıldığı aktarıldı.

Ayrıca, eğitim sırasında askeri komuta ve kontrol organlarının eğitim seviyesi ve liderlik ve operasyon becerilerinin kontrol edildiği de eklendi.

Biden'dan Rusya'ya 'nükleer' uyarısı: İnanılmaz ciddi bir hata olur

 

Bolton: ABD, Putin'e nükleer silah kullanırsa suikast yapabilir

 

Rusya'dan Batı'ya nükleer rest: Rusya bunun bir parçası olmayacak

 

Nükleer saldırı tehdidine ne kadar hazırız?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)