E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiPutin'den 'dış güçler' açıklaması---

Putin'den 'dış güçler' açıklaması

Putin'den 'dış güçler' açıklaması
11 Nisan 2023 - 19:17 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin Rus ekonomisinin iyi bir performans gösterdiğini belirterek, "Ekonomimize yönelik dış tehlikeler ise hala var, bunun son derece farkındayız. Gevşemeye hakkımız yok" dedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinde konsolide bütçe gelirlerinin bu yılın ilk çeyreğinde 13 trilyon rubleyi aştığını belirterek, “Ekonomimize yönelik dış tehlikeler ise hala var, bunun son derece farkındayız.” dedi.

Putin, başkent Moskova’da hükümet yetkilileriyle gerçekleştirdiği toplantıda ülke ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

RUSYA'DA PETROL VE DOĞAL GAZ DIŞI GELİRLER YÜZDE 14 ARTTI

Ülke ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğinde iyi bir performans sergilediğini anlatan Putin, “Konsolide bütçe gelirleri bu yılın ilk çeyreğinde 13 trilyon rubleyi aştı. Petrol ve doğal gaz dışı gelirler yüzde 14 artarak 1,4 trilyon rubleye çıktı.” diye konuştu.

Putin, “Petrol ve doğal gaz gelirleri ise 1,3 trilyon ruble düştü. Ekonomimize yönelik dış tehlikeler ise hala var, bunun son derece farkındayız. Bu konuda gevşemek ve her şeyin kendiliğinden düzeleceğine inanarak durumu akışına bırakmak yanlış olur, buna hakkımız yok.” dedi.

Putin, ülke ekonomisinde özellikle otomotiv, kereste işleme, kimyasal ürün üretimi ve gübre sektörlerinde zorlukların sürdüğüne işaret ederek, bu alanlarda sorunların çözümü için çeşitli adımlar atılacağını söyledi.

İŞSİZLİK ORANI TARİHİN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Rusya’da şirketlerin zorlu koşullara rağmen toplu işten çıkarmalara başvurmadığını anlatan Putin, “Şimdi ise durum temelden değişti, ülkede işsizlik oranı tarihin en düşük seviyesi yüzde 3,5’te, çoğu alanda yeterli çalışan bulunamıyor.” yorumunu yaptı.

Putin, başta teknolojiyi kullanarak istihdam açığına ilişkin sorunların çözülmesi gerektiğini vurguladı.

İsviçre'de 'Putin'in cüzdanı'na işlem yaptıran bankacılara ceza!

 

Putin'e göre Kuzey Akım sabotajının arkasında CIA var

 

Putin: Çin ile askeri ittifak oluşturmuyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )12 Nisan 2023 09:21

    Rusyanın dış gücü, israilin dış gücü.. ee Türkiyenin dış gücü ?? kım bu dış güç :D ..herulkede aynı muhabbet... Uzaylılar mı? :D

  • Hamido 13 Nisan 2023 03:31

    Devekuşu olmak işte bu. Kafayı kuma sokunca herşey yolunda sanır.

  • hım12 Nisan 2023 06:56

    İşsizlik tabi ki olmaz en az bir milyon kadar insan kaçtı rusyadan yüz binlercesi ukraynada savaşıyor  eleman sıkıntısı çekmeleri çok normal

  • Hakkı 12 Nisan 2023 04:28

    Putin gibi güçlü lider , dinamik yönetim olmasaydı Rusya on kere dağılmıştı.

  • Berber Bekri 12 Nisan 2023 01:29

    Rusya yı savaşa sok basını sustur gak diyeni tutukla "dış güçler" yalanından başka çaren yok haklısın ver mehteri pardon ver kakalinka kaka yaaaaa

  • Baytar 11 Nisan 2023 23:39

    Biz de aynıyız, Devlet/ millet olarak 24/7 uyanık, giyinik, tam techizat vaziyette olmalıyız. Bir an bile rehavet bir çok tehlikeye gebe.