E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'e göre Kuzey Akım sabotajının arkasında CIA var---

Putin'e göre Kuzey Akım sabotajının arkasında CIA var

Putin'e göre Kuzey Akım sabotajının arkasında CIA var
26 Mart 2023 - 17:02 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kuzey Akım doğalgaz boru hattında yaşanan patlamaların büyük ihtimalle ABD istihbaratı (CIA) tarafından organize edildiğini dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen Eylül ayında Kuzey Akım doğalgaz boru hattında meydana gelen patlamaların arkasında büyük olasılıkla ABD istihbarat servislerinin olduğunu söyledi.

Putin, dün yaptığı açıklamada, bu konuda tüm gerçeği ortaya çıkarmanın ‘çok zor’ olacağını kabul etse de, bir noktada ‘ne yapıldığı ve nasıl olduğunun ayrıntılı olarak ortaya çıkacağına’ dair umudunu dile getirdi.

Rus lider, ABD’li araştırmacı gazeteci Seymour Hersh’in geçen Şubat ayında yaptığı, ABD Donanması’na ait dalgıçlarının Başkan Joe Biden’ın emriyle boru hatlarını patlayıcılarla imha ettiğine dair açıklamalarına atıfta bulunarak şunları söyledi;

Artık tüm dünyada tanınan ABD’li gazeteci Hersh böyle bir soruşturma yürüttü ve bilindiği gibi doğalgaz boru hatlarındaki bu patlamanın ABD istihbaratı tarafından organize edildiği sonucuna vardı. Bu sonuca tamamen katılıyorum.

 

Putin, Rusya’nın bu pozisyonu destekleyecek herhangi bir kanıtı olup olmadığını söylemedi.

Rusya’dan Almanya’ya doğalgaz taşıyan boru hatlarında 26 Eylül 2022’de patlama meydana geldi.

Saldırı, Moskova’dan Kiev’e, Londra’dan Washington’a kadar kimin gerçekleştirdiği konusunda kamuoyunda spekülasyonlara yol açtı.

Ukrayna hükümet yetkilileri ve askeri istihbaratı, saldırıda hiçbir rollerinin olmadığını ve kimin gerçekleştirdiğini bilmediklerini vurguladı.

ABD ve NATO olayı bir ‘sabotaj eylemi’ olarak nitelendirdi.

Beyaz Saray, Hersh’in patlamanın arkasında Washington’un olduğuna dair iddiasını yalanladı ve bunu ‘tamamen yanlış ve kurgu’ olarak nitelendirdi.

ABD’li yetkililer, bu ayın başında New York Times’a verdikleri demeçte, Ukrayna yanlısı bir grubun boru hatlarını havaya uçurduğuna dair ‘yeni istihbarata’ sahip olduklarını öne sürdü.

Söz konusu yetkililer, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy veya üst düzey yardımcılarının bu operasyona karıştığına veya faillerin bir Ukrayna hükümet yetkilisinin talimatıyla hareket ettiğine dair hiçbir kanıtları olmadığını da ekledi.(Şarkul Avsat)

Rusya'dan ABD'ye Kuzey Akım soruları

 

Kuzey Akım'da gizemli sızıntı soruşturması: Rusya'dan yeni talep!

 

NATO: Kuzey Akım 1 ve 2’deki sızıntı sabotajdır!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)