E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin uzayan savaşta Kiev'e çattı: Türkiye bizi barıştırmıştı!---

Putin uzayan savaşta Kiev'e çattı: Türkiye bizi barıştırmıştı!

Putin uzayan savaşta Kiev'e çattı: Türkiye bizi barıştırmıştı!
17 Ocak 2024 - 16:27 borsagundem.com

Rusya lideri Putin, Kiev'i barışın sağlanamamasından sorumlu tutarak, Türkiye'nin arabuluculuğu ile gerçekleşen İstanbul görüşmelerine vurgu yaptı. Putin, "İstanbul'da her konuda anlaşmıştık. Türkiye bizi barıştırmıştı" ifadelerini kullandı.


Putin'den İstanbul'daki görüşmeler ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi...

Aylar sonra konu ile ilgili konuşan Rus lider, Ukrayna ile 2022'de İstanbul'da yapılan görüşmelerde her konuda anlaştıklarını ancak sonra müzakerelerden vazgeçildiğini açıkladı.

Putin, "Onlar (Ukrayna tarafı) müzakerelerden vazgeçti. İstanbul'da her konuda anlaşmıştık. Üstelik Ukrayna müzakere grubunun başkanı da imzasını attı. Bu belge bizde" dedi. Barışın 1.5 yıl önce İstanbul'da çözülebileceğinin altını çizen Putin, "Bu, onların (Ukraynalıların) bağımsız olmadığını bir kez daha gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Savaşın sona ermesi için pek çok diplomatik hamle yapılmış, bu çabada aslan payını ise Türkiye almıştı. İstanbul'da tarafları bir araya getiren Türkiye akan kana son vermek için pek çok girişimde bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taraflarla temasları sonucunda, daha önce Belarus'ta bir araya gelen heyetlerin, bir sonraki görüşmesini İstanbul'da yapmasına karar verilmişti. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisinde yapılan toplantı, Rusya ve Ukrayna taraflarının hem heyet başkanları hem de heyetler arası görüşmelerinin ardından sona ermişti. (Sabah)

ABD'de ses getiren analiz: Rusya ve Çin'i bırakın Türkiye'ye bakın

 

Rusya Harkov'a bomba yağdırdı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)