E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPowell: Ocakta gerçek işsizlik oranı yüzde 10'a yakın---

Powell: Ocakta gerçek işsizlik oranı yüzde 10'a yakın

Powell: Ocakta gerçek işsizlik oranı yüzde 10'a yakın
10 Şubat 2021 - 22:22 borsagundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell, "ABD'de istihdam piyasası güçlü olmaktan oldukça uzak" dedi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, "ABD'de istihdam piyasası güçlü olmaktan oldukça uzak. İşgücü piyasasında tam iyileşme için daha fazla mali destek gerek" dedi.

Gevşek para politikası duruşunda sabırlı olacaklarını yineleyen Powell, "Tam istihdama dönmek hiç kolay olmayacak. Fed, isithdam ve enflasyon hedeflerine ulaşana kadar destekleyici olmayı sürdürecek. Ocak ayında gerçek işsizlik oranı yüzde 6,3 değil yüzde 10'a yakın" şeklinde konuştu.

Powell, konuşmasında, "Destekleyici para politikasında sabırlı olmak toparlanma sürecinin anahtarı. Ekonomik toparlanma, virüsün kontrol altına alınmasına, toplumun aşılanmasına bağlı. Varlık alımları ekonomide kayda değer iyileşme görülene kadar aynı hızda sürecek" ifadelerini kullandı.

Enflasyondaki artış uzun bir süre kayda değer olmayacak diyen Powell, "Enflasyonda olası bir artışa karşı Fed'in elinde araçlar var. Enflasyonda büyük bir artış ve kalıcı bir yükseliş beklemiyoruz. Ekonomi açıldıktan sonra harcamalarda bir patlama olabilir. Fed'in politika desteğini çekmeyi hiç düşünmedik" dedi.

Powell, "Politika değişikliğini görmeden önce gerçek enflasyon artışını görmemiz gerek. Virüsteki artışa rağmen ekonominin büyük bir bölümü iyi performans gösterdi. Şu an bilençoyu daraltmayı düşünmüyoruz. Bilanço ekonomiyi desteklemek için gerektiği kadar büyüyecek" şeklinde konuştu.

ABD'den Myanmar'da darbe yapan askerlere yaptırım kararı

Avrupa borsaları günü kayıpla kapattı

Deniz GMYO hisselerine brüt takas tedbiri getirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • New age10 Şubat 2021 23:20

    Yeni dünya düzeninde abd diye bir ülkeye yer yok şu an canlı verilerini izliyorum covid daha 20 eyelet açıkladı 50 bin vaka 3000 ölü var fransa rekor kırıyor 25 binden fazla vaka açıkladı İngiltere de ölümler 1000 i geçti dünya great reset hazırlanıyor