E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPirinç fiyatlarında 'Çin' etkisi---

Pirinç fiyatlarında 'Çin' etkisi

Pirinç fiyatlarında 'Çin' etkisi
14 Ağustos 2023 - 08:01 borsagundem.com

Dünyanın önde gelen pirinç üreticisi Çin şiddetli yağmur ve sel riskleriyle boğuşurken, küresel pirinç fiyatlarının daha fazla artabileceği bekleniyor.

Fitch Ratings yayınladığı raporda, dünyanın önde gelen pirinç üreticisi Çin'in şiddetli yağmur ve sel riskleriyle boğuşurken, küresel pirinç piyasalarının daha fazla baskı altına girebileceğini belirtti.

Bloomberght'te yer alan habere göre Çin'in, dünyanın en büyük pirinç üreticisi ve ülkenin pirinç üretiminin yüzde 23'ünü oluşturan üç eyaletinde sel uyarısı seviyeleri yükseltildi: İç Moğolistan, Jilin ve Heilongjiang.

140 yılın en şiddetli yağışı

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi, son haftalarda yıkıcı sellerle sular altında kaldı. Dokuzuri Tayfunu, kuzey Çin'i yıllardır vuran en kötü fırtınalardan biriydi ve başkent Pekin, 140 yılın en şiddetli yağışlarıyla sarsıldı.

Fitch, bu üç ildeki birçok önemli tahıl üretim bölgesinin şiddetli yağmurlardan ve Dokusuri Tayfunu'nun kalıntılarından etkilendiğine ve "Khanun Tayfunu kuzeye doğru ilerlerken başka bir tufanla" karşı karşıya kalınabileceğine dikkat çekti.

Pirinç fiyatları 15 yılın zirvesini gördü

 

Rusya pirinç ve pirinç unu ihracat yasağı süresini uzattı

 

Asya'da pirinç fiyatı 3 yılın en yüksek seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)