E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPimco'dan yatırım tavsiyesi!---

Pimco'dan yatırım tavsiyesi!

Pimco'dan yatırım tavsiyesi!
09 Ocak 2014 - 10:21 borsagundem.com

Pimco'nun CEO'su El Erian, yatırımcıların şirket hisselerine yönelmesi gerektiğini söyledi

Dev tahvil fonu yönetim şirketi Pimco'nun CEO'su Muhammed El Erian, gelişen piyasaların 2013 performansını değerlendirirken 2014'e yönelik yatırım tavsiyesi verdi. 2013 yılında gelişen piyasaların dünya endeksine kıyasla yüzde 29 daha düşük performans sergilediğini belirten El Erian, gelişen ülke tahvillerinin ise yüksek kâr getiren tahvil ve bonolara göre yüzde 14 düşük kaldığını söyledi.

ZAYIF PERFORMANSIN ÜÇ NEDENİ

Fed'in varlık alımlarını kısmasıyla gelişen piyasalarda bulunan "turist dolarların" hızla piyasalardan çıktığını belirten El Erian, bunun gelişen piyasaların performansının gerilemesinde etkili olduğunu söyledi. Buna ek olarak, söz konusu ülkelerdeki politika yapıcıların ve kurumsal şirket yöneticilerinin kötü yönetimlerinin piyasaların performansını olumsuz etkilediğini ifade eden El Erian, kötü performansın üçüncü nedeni olarak gelişen ülkelerdeki siyasi istikrarsızlığa işaret etti.

ETKİSİ AZALACAK

Söz konusu olumsuz etkenlerin gücünün 2014 yılında azalacağını ifade eden El Erian, düşük durumdaki gelişen piyasalar girmek isteyen yatırımcılara ise şu tavsiyede bulundu: "Yatırımcılar gelişen piyasaların toparlanacağını umarak bu piyasalara geniş içerikli ve büyük ölçekli portföylerle girmemeli. Bunun yerine yatırımcılar, yüksek kârlılık ve uzun dönem tüketici büyüme dinamiklerini göz önüne alarak şirketleri ayırt etmeli ve onlara yönelmeli. Bu şirketlerin güçlü bilançolara ve esnek politikalara sahip ülkelerde yer almasına dikkat edilmeli."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)