E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol piyasası için 'İsrail-Hizbullah' tehlikesi---

Petrol piyasası için 'İsrail-Hizbullah' tehlikesi

Petrol piyasası için 'İsrail-Hizbullah' tehlikesi
15 Ocak 2024 - 13:35 borsagundem.com

Citi'ye göre, Kızıldeniz'deki sorunlar petrol piyasası için önemsiz değil, ancak İsrail-Hizbullah gerilimi daha büyük endişe taşıyor.

Citi Research, Kızıldeniz'daki sorunların petrol piyasası için önemsiz olmadığını ancak potansiyel bir İsrail-Hizbullah/İran geriliminin daha büyük bir endişe olduğunu vurguladı.

Kurumun raporunda, ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki Husi hedeflerine düzenlediği saldırıların ve Kızıldeniz'deki sorunların önümüzdeki haftalarda petrol fiyatlarında önemli bir artışa yol açmayacağının tahmin edildiği belirtildi.

Citi, Ocak-Mart dönemi Brent petrol fiyat tahminini 80 dolar/varil olarak koruduğunu ve piyasaların 1. çeyrekte hassas bir dengede seyrettiğini belirtti.

Raporda, piyasanın petrol arzında kesintiliğe neden olabileceğine inandığı İsrail-Hizbullah ve/veya İran arasındaki gerilim tırmanmasından daha büyük bir endişe duyduğu, ancak böyle bir riskin Citi'nin ana senaryosunda yer almadığı ifade edildi.

Kızıldeniz'deki aksaklıkların bugüne kadar doğrudan petrol arz kaybına yol açmadığı ancak gemilerin Kızıldeniz'den yerine daha uzun rotalar kullanmak zorunda kalması nedeniyle su yollarındaki petrol stoklarını yaklaşık 35 milyon varil artırarak dolaylı olarak piyasayı sıkılaştırdığı belirtildi.

Petrol fiyatları yükselişe geçti

 

Citi, petrol fiyat tahminini düşürdü

 

Kızıldeniz gerilimi petrol fiyatlarına yansıdı

 

WoodMac: Küresel petrol talebi 2 milyon varil artacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)