E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol, Kızıldeniz'deki gerilimle düşüşünü sürdürdü---

Petrol, Kızıldeniz'deki gerilimle düşüşünü sürdürdü

Petrol, Kızıldeniz'deki gerilimle düşüşünü sürdürdü
03 Ocak 2024 - 07:50 borsagundem.com

Petrol fiyatları, Kızıldeniz'de yaşanan gerginlik nedeniyle düşüşünü dürdürüyor.


Küresel gösterge Brent, Salı günü yüzde 1,5 düştükten sonra varil başına 76 dolar civarında işlem görürken, ABD ham petrolü 70 doların üzerinde işlem gördü. Yatırımcılar büyük merkez bankalarının faiz indirimlerinin ölçeğine ilişkin bahislerini geri çekiyor ve bu da hisse senedi ve tahvillerde yılın ilk seansında şimdiye kadarki en kötü uyumlu düşüşlerden birine yol açıyor.

Yatırımcılar Orta Doğu'daki gelişmeleri izlemeye devam etmesiyle birlikte genel piyasa duyarlılığındaki değişim petrol üzerinde ağırlık yarattı. İran'ın Kızıldeniz'e bir savaş gemisi göndermesi, kilit ticaret yolunda ABD güçlerine meydan okumak için yaptığı en cüretkar hamleyi temsil ediyor ve bu durum İsrail'in Gazze işgalini protesto etmek için su yolunda nakliyeyi aksatan Husi militanlarını cesaretlendirebilir.

Geçen yıl ham petrol, OPEC+ dışından gelen üretim artışının, talep büyümesinin yavaşlaması nedeniyle üretici grubunun arzı sınırlama çabalarına ağır basacağı yönündeki endişelerin ortasında 2020'den bu yana ilk yıllık düşüşünü kaydetti. Sanford C. Bernstein'ın kıdemli analistlerinden Neil Beveridge'e göre, Kızıldeniz'deki olaylar ek riskler oluşturup zaman ve maliyetleri artırsa da, petrol piyasasındaki aksamaların önemli olması muhtemel değil.

Beveridge, Bloomberg Televizyonu'na yaptığı açıklamada, Kızıldeniz gerilimi nedeniyle "piyasadaki fiziksel arzda gerçekten herhangi bir aksama yok” dedi.

Delegelere göre Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefikleri, Şubat ayının ilk haftasında çevrimiçi bir oturumla düzenli petrol piyasası izleme toplantılarına devam edecek. Grup bu ay yeni bir üretim kesintisi turuna başladı, ancak yatırımcılar böyle bir hamlenin küresel fazlalığı önleme konusundaki etkinliği konusunda şüpheci.

Petrol fiyatları ABD-İran gerilimiyle yükseldi

 

Rusya petrol ihracatındaki gümrük vergisini sıfırlıyor

 

HSBC'den emtia fiyatları tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)