E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya petrol ihracatındaki gümrük vergisini sıfırlıyor---

Rusya petrol ihracatındaki gümrük vergisini sıfırlıyor

Rusya petrol ihracatındaki gümrük vergisini sıfırlıyor
01 Ocak 2024 - 16:57 borsagundem.com

1 Ocak’tan itibaren Rusya’nın petrol ihracatına uygulanan vergi, petrol endüstrisinde vergi düzenlemesinin tamamlanması kapsamında sıfırlanıyor.

Rusya’da petrol sektöründeki vergi politikalarında önemli bir değişiklik yaşanıyor. 2019’dan bu yana her yıl azaltılan gümrük vergisinin 2024’te tamamen kaldırılacağı bildiriliyor. Aynı dönemde, maden çıkarma vergisi ise aynı oranda artırılıyor. Bu değişiklikle birlikte, Rusya’nın petrol rafinerileri artık petrolü küresel piyasa fiyatları üzerinden alacak ancak petrol işleyicilerini korumak adına bazı tazminat mekanizmaları da hayata geçiriliyor.

Maliye Bakanlığı verilerine göre, aralık ayında petrol üzerindeki vergi ton başına 24,7 dolar gerçekleşmişti.

Ayrıca, hafif ve ağır petrol ürünleri ile yağlar, ham petrol, ticari benzin ve sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) gibi ürünlerin ihracatına yönelik gümrük vergileri de sıfırlanıyor. Sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) için vergi 4,7 dolardan 1,6 dolara düşerken, net fraksiyonlar için vergi 4,2 dolardan 1,4 dolara indiriliyor.

15 Kasım ile 14 Aralık tarihleri arasında Urals petrolünün ortalama vergi hesaplama fiyatı varil başına 66,12 dolar olarak gerçekleşti, North Sea Dated (Brent Dated) fiyatı ise varil başına 78,89 dolar olarak kaydedildi. Rusya Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre, bu tarihlerde Rus petrolü için uygulanan ortalama indirim miktarı varil başına 12,77 Dolar oldu. Bir önceki ay Urals petrolü varili 79,23 dolara mal olmuştu. (Gazetemru.com)

ABD'nin ticari ham petrol stokları 6.6 milyon varil azaldı

 

Petrol yılı kayıpla kapatma yolunda

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)