E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları yükselişe geçti---

Petrol fiyatları yükselişe geçti

Petrol fiyatları yükselişe geçti
09 Şubat 2024 - 07:52 borsagundem.com

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun olası bir ateşkesi reddetmesiyle, Orta Doğu'da riskleri artıracağından petrol fiyatları yükseliş yönlü hareket gösterdi

Petrol fiyatları, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun İsrail-Hamas savaşında olası bir ateşkesi reddetmesinin Orta Doğu'daki riskleri artırmasının ardından haftalık yükselişe yöneldi.

Brent ham petrolü, İsrail liderinin yorumlarının algoritmik satın almayı teşvik etmesiyle Perşembe günü %3'ten fazla yükselişle bir ayın en büyük günlük artışını gerçekleştirdikten sonra varil başına 82 doların altında işlem gördü. ABD ham petrolü 76 doların üzerindeydi. Bu hafta neredeyse %6'lık bir hareket, kısmen iki tarafın duraklamaya yaklaştığı iyimserliğinden kaynaklanan geçen haftaki çöküşün çoğunu geri aldı.

Netanyahu, "toplam zaferden başka bir çözüm" görmediğini ve Irak'ın Amerika liderliğindeki koalisyona desteğini çekme tehdidinin, büyük petrol üreten bölgedeki gerilimleri artırdığını söyledi. Nakliye şirketleri ayrıca Kızıldeniz'deki güvenlik durumunun kötüleşmeye devam ettiği konusunda uyardı.

IG Asia Pte Pazar Stratejisti Yeap Jun Rong, "Orta Doğu'daki gerilimleri hafifletme umutlarının çok ihtiyaç duyulan doğrulamayı alamamasından dolayı bu hafta petrol fiyatları için hareketli bir hafta oldu. Piyasa katılımcıları jeopolitik risklerin daha uzun süre devam edeceğini fiyatlıyor” dedi.

ABD'nin ticari ham petrol stokları yükseldi

 

Petrol fiyatları yükselişte

 

Petrol fiyatlarında son durum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)