E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları, Suudilerin ek kesinti haberleriyle yükseldi---

Petrol fiyatları, Suudilerin ek kesinti haberleriyle yükseldi

Petrol fiyatları, Suudilerin ek kesinti haberleriyle yükseldi
05 Haziran 2023 - 07:43 borsagundem.com

Petrol fiyatları, Suudi Arabistan'ın OPEC+ toplantısında Temmuz ayında 1 milyon varil kesinti yapacağını açıklamasının ardından yükseldi.


Petrol fiyatları, Suudi Arabistan'ın OPEC+ toplantısında  Temmuz ayında günlük 1 milyon varillik ekstra arz kesintisi yapacağını açıklamasının ve fiyatlardaki düşüşün ardından üretimini birkaç yılın en düşük seviyesine indirmesinin ardından haftanın açılışında yükseldi.

ABD ham petrolü kazançlarını varil başına 73 doların altına indirmeden önce seansın başlarında neredeyse yüzde 5 yükselirken, küresel gösterge Brent yaklaşık 77 dolardan el değiştirdi. Suudi Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman, hafta sonu gergin bir OPEC+ toplantısının ardından "bu pazara istikrar getirmek için ne gerekiyorsa yapacağını" söyledi.

Commonwealth Bank of Australia'da madencilik ve enerji emtiaları araştırma direktörü Vivek Dhar, "Bence gönüllü kesinti, sürekli bir ralliyi teşvik etmekten çok aşağı yönlü koruma için dikkate değer. Piyasalar, makroekonomik zayıflığın daha geniş görünümüne odaklanmak için dönebilir" dedi.

New York'ta petrol, özellikle Çin'de olmak üzere talep endişelerinin görünüme baskı yapmasıyla geçen ay yüzde 11 düştü. Goldman Sachs Group Inc. dahil olmak üzere çoğu piyasa gözlemcisi OPEC+'nın üretimi sabit tutmasını bekliyordu ve 23 ulustan oluşan koalisyonun geri kalanı herhangi bir ek eylem önermedi.

Bu, Suudi Arabistan'ın pazarı istikrara kavuşturmak için daha fazla pazar payından ödün vermesine neden oldu. Gruptaki diğerleri mevcut kesintilerini 2024'ün sonuna kadar sürdürme taahhüdünde bulunurken, Rusya üretimi daha fazla kısma taahhüdünde bulunmadı ve Birleşik Arap Emirlikleri gelecek yıl için daha yüksek bir üretim kotası sağladı.

Petrolde 'borç limiti' desteği

 

ABD'nin ticari ham petrol stokları arttı

 

Rus Ural petrolünün varil fiyatında büyük düşüş

 

ABD'nin petrol stokları beklenmedik şekilde arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)