E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPazar ayinine silahlı saldırı---

Pazar ayinine silahlı saldırı

Pazar ayinine silahlı saldırı
28 Ocak 2024 - 14:34 borsagundem.com

İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında silahlı saldırı yapıldı. Bir kişi hayatını kaybetti.

İstanbul'daki Santa Maria Kilisesi'nde ayine katılanlardan bir kişi maskeli kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Saldırganları yakalamak için çalışma başlatıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'nde bir kişiye silahlı saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Pazar ayini sırasında gerçekleşen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.

Saldırıyı gerçekleştiren maskeli 2 kişiyi yakalamak için çalışma başlatıldı.

Bakan Yerlikaya, "Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz" açıklamasını yaptı.

İmamoğlu: Birliğimizi bozmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin kişisel X hesabında paylaştığı mesajında saldırıyı kınadı.

Hayatını kaybeden C.T. için taziyelerini, yaralılara şifa dileklerini ileten İmamoğlu, "Şehrimizin inanç mekanlarına saldırarak birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek soruşturma başlatıldığını belirtti.

Tunç, X hesabından şunları yazdı: "Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir."

'Bir kişiye saldırı oldu'

İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerine giderek incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın konuya ilişkin açıklama yaptığını anımsatan Gül, şöyle konuştu: "Hepimizin başı sağ olsun. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. 52 yaşında bir vatandaşımız vefat etti. 2 maskeli şahıs saldırıda bulundu. Bununla ilgili polisimizin, savcılığımızın araştırması devam ediyor. Yaralı yok. Tek bir kişiye saldırı olmuş. Bildiğimiz, içeri girilmiş ve içerideki bir kişiye saldırıda bulunulmuş. Bakanlarımız açıklama yaptı. Sayın Cumhurbaşkanımız olayı takip ediyor. İçişleri Bakanımız, Adalet Bakanımız takip ediyor. Polisimiz, savcımız herkes görevini yapıyor. İçişleri Bakanlığımızın açıklaması olayın çerçevesini çiziyor. Bunun dışında çok söylenebilecek bir şey de yok."

Bir gazetecinin, sosyal medyada Fatih Camisi'ndeki saldırıya atıfta bulunulduğunu aktarması üzerine Gül, "Hayır efendim. Şu an itibarıyla açıklanan bu bilgilerin dışında bir bilgi de yok. Bunun dışındaki paylaşılan diğer bilgilere de itibar etmeyelim." dedi.

Gül, "Yabancı konsolosluklardan ya da elçiliklerden size gelen bir tepki var mı acaba, özellikle İtalyan Konsolosluğu ya da bir iletişim kuruldu mu?" sorusunu, "Hayır efendim. Biz kilisemizin baş pederiyle de görüştük. Ona da geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Dolayısıyla da olay daha çok yeni. Aşağı yukarı 2 saatlik bir olay. Herkes görevini yapıyor. İnşallah failler de bulunup adli makamlara çıkartılacaktır." diye cevapladı.

Rastgele mi ateş açıldı?

"Rastgele bir ateş söz konusu değil, hedefe alınan bir kişi üzerinden mi saldırı var?" sorusunu ise Vali Gül, "Burada ne dersek diyelim hüküm tesis etmiş olacağız. Söylediğimiz nokta bu. 2 tane maskeli kişi içeri giriyor ve bir kişiye ateş ediyorlar. O kişi de hayatını kaybediyor. Polis ve savcılığımız bu konuda araştırmalara devam ediyor." şeklinde yanıtladı.

Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırıya yayın yasağı

İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Santa Maria Kilisesi'nde silahlı saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin yayın yasağı getirildi.

Büyükdere Mahallesi'ndeki Santa Maria Kilisesi'nde sabah saatlerinde meydana gelen olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma devam ediyor.

Başsavcılık, soruşturma kapsamında saldırıya ilişkin yayın yasağı getirilmesini talep etti.

Talebi değerlendiren İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, olayla ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı konulmasına karar verdi.

Saldırıyla ilgili 1 gözaltı

Saldırıyla ilgili bir kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Bakırköy'de iş insanına silahlı saldırı

 

ABD'de silahlı saldırı: 8 kişi öldü!

 

Lübnan'da devlet kurumlarına siber saldırı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz29 Ocak 2024 09:56

    Milleti birbirine düşman etmek ve iktidarda kalmak üzerine politika yap. iktidar dışındakiler ya vatan haini, ya işbirlikçi yada din düşmanı ilan et sonrada ūlkemizde bu neden oluyor diye taziye telefonları açılsın. Alın size yeni Türkiye.

  • Mucise Reis : (28 Ocak 2024 17:34

    Gerçekten garip bir ülke oluyoruz... x restaurantta yemek ye biri gelsin seni dövsün, kovsun z yerde kahve içiyon diye.. sonra buralara ses çıkmayınca işler ölümcül havalara kadar gitti.. yahu bizim dinimizde ibadethanelere saygı  vardır... Hindistanda bile inekler kutsal ve tanrı sayıldığı için osmanlı zamanında buralarda küçük baş hayvan kesin denmiştir. biz böyle bir İslamdan, nasıl bir islama dönüştürüldük ??? 6 yaşında bebekle çocukla evlilikler... saçma sapan keyfi islam diye zırvalamalar. derken bu yaşanan silahlı saldırı... yazık yaa.. diğer ülkeleri bilmem ama bizim ülkemize ibadethanelere hiç yakışmadı. Türk yada farklı din menzuplarıda ülkemizin kurulmasında destek çıktı, destekledi mesela..

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI28 Ocak 2024 17:33

    Daha önceki seçimlerde emperyalist güçler teröristlerini göndererek ülkemizde büyük kanlı  terör ve ekonomik operesyonlar yapmışlar idi.Seçime doğru her şey yapacaklar çünkü muhalefet darmadağın onların oy oranını ankımlam istiyorlar.

  • FİNANS DÜNYASI28 Ocak 2024 16:35

    Belli idi seçim önü bir takış şerefsizce vatanhainleri düşmanlarımız bunları yapıp hükümetimizi küçük düşürecekler idi.Bakalım seçim önüne doğru daha neler daha neler yapacaklar.Her seçim önünde bunu yapmaktadırlar.

  • Bik28 Ocak 2024 15:22

    C.T. açılımı yok mu vatandaşın!

  • ASIM28 Ocak 2024 17:31

    O ne la.......