E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖzgecan kriterleri---

Özgecan kriterleri

Özgecan kriterleri
18 Şubat 2015 - 05:03 borsagundem.com

Özgecan Aslan cinayeti sonrası kadına yönelik şiddet, cinayet ve tecavüzlerin önlenmesi için hazırlanan eylem planına hız verildi

Türkiye'yi ayağa kaldıran Özgecan Aslan cinayetinin ardından kadına yönelik şiddet, cinayet ve tecavüzlerin önüne geçilmesi için hazırlanan eylem planına hız verildi.

Fevzi Kızılkoyun'un Hürriyet'teki haberine göre planın en geç nisan ayında uygulanmaya başlanması için çalışma yürütülüyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın İçişleri ve Adalet Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü çalışmayla, kadına şiddet uygulayan, döven, tehdit ve taciz eden erkekler için rehabilite köyleri kurulacak. Evden uzaklaştırma cezası alan erkek, rehabilite edilecek. Evden uzaklaştırılan ve kalacak yeri olmayan erkekler için barınma evleri açılacak. İlköğretim okullarından başlayarak kadın hakları, kadın erkek eşitliği, kadın-erkek ilişkileri konusunda eğitimler verilecek. Kadın hakları konusunda yazılı-görsel medyanın yanı sıra sosyal paylaşım siteleri ile sanal medya da aktif kullanılacak. Yapılacak çalışmalarla toplumsal duyarlılık sağlanacak.

KADINLAR MECLİS’E SESLENDİ

ANADOLU Kadın Hareketi üyesi bir grup, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesini kınamak ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla TBMM önünde eylem yaptı. Anadolu Kadın Hareketi Başkanı Birsen Temir, yaptığı açıklamada, 1 yıl içinde 254, 5 yılda da 5 bine yakın kadının öldürüldüğünü söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)