E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖzel'den İYİ Parti seçmenine kanca---

Özel'den İYİ Parti seçmenine kanca

Özel'den İYİ Parti seçmenine kanca
18 Şubat 2024 - 15:10 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Özel, "Cumhur İttifakı'nın karşısında ittifakın adı Türkiye ittifakı. Geçen seçimde bizimle olan iyi insanlar hâlâ iyi insanlar. Biz bir ittifakın parçasıyız. Bu ittifakın adı Türkiye İttifakı'dır." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Spor Salonu'nda 31 Mart Yerel Seçimleri Aday Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

Özel, aday belirleme süreçlerine ilişki bilgi verirken adayların, seçmenlerin isteklerine göre seçildiğini ifade etti. 3 bin anket yapıldığını da sözlerine ekleyen Özel, "339 bin tekil anket sonucuyla adaylarımızın belirlenmesi için çok önemli veriler elde ettik." dedi.

Özel'in açıklamalarının satırbaşları şöyle:

81 ildeki tüm coğrafyadaki Atatürk'ün kadınlarını kızlarını CHP'de siyaset yapmaya davet ediyorum.

1127 adayımızdan 196 adayımız genç. İzmir tarihi boyunca 6 kadın belediye başkan adayımız varken bugün 9 kadın adayı İzmirlilerin önüne çıkardık. İzmir'de CHP'de kadın ve genç aday sayısı çok önemli.

Aday belirleme süreçleri bazı partilerde kapalı kapılar arasında oluyor. CHP'de hep böyledir ama bu dönem objektif kriterleri ve çok önemli yöntemleri benimsedik ve sürdürdük.

Adaylarımızı belirlerken seçmenimizi dinledik. Örgütümüzü dinledik. Aday adaylarımızı dinledik. Sokağın sesine kulak verdik. PM üyelerimizi ve milletvekilleirmizi görevlendirdik. 3 bin anket yaptırdık. 339 bin tekil anket sonucuyla adaylarımızın belirlenmesi için çok önemli veriler elde ettik.

"DAYANIŞMAYI ÖRGÜTLEDİK"

İstanbul'u, Ankara'yı, Adana'yı ve Mersin'i hep beraber kazandık. Belediyelerde yaptığımız en önemli hizmet ise milletin parasını millet için harcadık.

Doğal afetlerde, depremlerde, sellerde tüm belediyelerimizin gücüyle vatandaşlarımızın yanında durduk. Pandemide iktidarın vatandaşı 5 maskeye muhtaç ettiği bir dönemde hükümetibn veremediği hizmetleri halkımıza ulaştırdık. Su borcunu ödemeyen 1 milyon 173 bin abonenin suyunu partimizin aldığı kararla önce erteledik sonra affettik.

Askıda fatura, veresiye defteri gibi uygulamalarla dayanışmayı örgütledik.

"BİZ ONLARA İNANIYORUZ, GÜVENİYORUZ"

Bugün yapılan araştırmalarda en yaşanılabilen kentler CHP'li kentler. Öğrencilerin üniversite sınavlarında tercih ettiği kentlerin en başında yüzde 85 oranında CHP'li belediye başkanlarının olduğu kentler geliyor.

31 Mart'ta oyu atın. Halkçı, çalışkan sizi göz edecek belediye başkanlarını kentinize getirin. Biz onlara inanıyoruz, güveniyoruz.

Daha güçlü bir Türkiye için yola çıkıyoruz. CHP'li belediyeler kaynaklarınızı halktan yana kullanacak. Kaynakları; mesleği olmayan gençler için, geliri olmayan ev kadınları için, karnını doyuramayan çocuklar ve yaşan mücadelesi veren emekliler için kullanacak ve kullanmaya devam edecek.

YEREL YÖNETİMLER KOORDİNASYON BİRİMİ

Bundan sonra CHP'nin belediye başkanı devam edip etmeyeceğini 3 ayda bir aldığı karneyle öğrenecek. Bundan sonraki süreçte CHP'de yerel yönetimler koordinasyon birimi olacak.

TÜRKİYE İTTİFAKI VURGUSU

CHP lideri, seçim bildirgesini de kamuoyu ile paylaştı. Toplantıya, adaylığı tartışmaya yol açan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş katılmadı. Özel, konuşmasında bir kez daha "Türkiye İttifakı" vurgusu yaptı.

Cumhur İttifakı'nın karşısında ittifakın adı türkiye ittifakı. Geçen seçimde bizimle olan iyi insanlar hala iyi insanlar. Biz bir ittifakın parçasıyız. Bu ittifakın adı Türkiye İttifakı'dır.

CHP'de bir üst düzey istifa daha

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'de tek gündem seçim sonrası!

 

CHP'de İstanbul ilçe adayları belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.