E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOrtam geriliyor: Lübnan'dan İsrail'e açık tehdit---

Ortam geriliyor: Lübnan'dan İsrail'e açık tehdit

Ortam geriliyor: Lübnan'dan İsrail'e açık tehdit
15 Ağustos 2023 - 01:08 borsagundem.com

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail'in tehdidine çok sert yanıt verdi. Nasrallah, Lübnan ile savaşa girmesi halinde İsrail'i taş devrine çevireceklerini ifade etti

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail'in tehdidine aynı şekilde yanıt vererek, "Lübnan'la savaşa girmeleri halinde İsrail'i de taş devrine çevireceklerini" söyledi.

Hasan Nasrallah, İsrail ile 2006’da patlak veren savaşın sona ermesinin 17. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa video konferans aracılığıyla katılarak açıklamalarda bulundu.

''İSRAİL'İ TAŞ DEVRİNE ÇEVİRİRİZ!''

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın 8 Ağustos’ta Lübnan sınırı yakınlarında İsrail askerlerini ziyareti sırasındaki tehditlerini hatırlatan Nasrallah, “Önceki Siyonist yetkililer de aynı tehditlerde bulunmuştu. Eğer ve eğer… Lübnan’ı taş devrine çeviririz yönünde. İsrail Lübnan’ı taş devrine gönderebilecek güçte mi? Hayır.” ifadelerini kullandı.

İsrail’in tehditlerinin yeni bir şey olmadığını savunan Nasrallah, “Lübnan ile savaşa girerseniz sizi de taş devrine çeviririz.” dedi.

''BİRİLERİ LÜBNAN'I İÇ SAVAŞA SÜRÜKLEMEYE ÇALIŞIYOR''

Hizbullah’a ait mühimmat taşıyan bir kamyonun Hristiyanların çoğunlukta yaşadığı Kahhale beldesinde devrilmesinden sonra çıkan çatışmalara değinen Nasrallah, olayın meydana geldiği Kahhale beldesindeki Hristiyanlar ve herhangi bir aile ile sorunlarının olmadığını kaydetti.

İsim vermeden Lübnan’daki ezeli rakipleri “Hristiyan Lübnan Güçleri” partisi imasında bulunan Nasrallah, “Ülkede bazı siyasi şahsiyet ve önde gelenler, geçmişlerini fark etmeksizin, duruşları ve davranışları ile ülkeyi iç savaşa doğru sürüklemeye çalışıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

İsrail Lübnan’a saldırı başlattı

 

Lübnan'daki liman patlamasının sorumlusu İngiliz şirket

 

İsrail Hizbullah'a ait 3 İHA düşürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)