E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOperasyondaki hayalet---

Operasyondaki hayalet

Operasyondaki hayalet
20 Aralık 2013 - 05:03 borsagundem.com

Türkiye’yi sarsan, İstanbul merkezli yolsuzluk operasyonunda teknik takipte görüntüleri 'Hayalet ekip' denilen görevlilerin aldığı belirlendi

Operasyonda önemli bir yer tutan, rüşvet alışverişine yönelik olduğu iddia edilen görüntü ve fotoğrafların, İstanbul Mali ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde “hayalet tim” olarak adlandırılan ekiplerce çekildiği öğrenildi.

Sertaç Koç'un Milliyet'teki haberine göre, fiziki takiplerde kullanılan hayalet timlerin, şubelerinde yalnızca amir ve müdürleriyle irtibat halinde oldukları kaydedildi. Yaklaşık 1 yıl boyunca sürdürülen operasyonun “gizli” kalmasında bu durumun en önemli faktör olduğu bildirildi. Milliyet’in aldığı bilgilere göre, Türkiye’yi sarsan İstanbul merkezli yolsuzluk operasyonuna ilişkin önemli ayrıntılar ortaya çıkıyor.

Bir yıllık gizli takip

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İstanbul Emniyeti Mali Suçlurla Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonun hazırlık aşaması yaklaşık 1 yıl sürdü. Hazırlık aşamasının en önemli bölümünü ise polis tarafından yapılan teknik ve fiziki takipler oluşturdu. Bu teknik ve fiziki takipler büyük bir gizlilik içerisinde yürütüldü.

Operasyonda “hedef” olarak belirlenen kişi ve mekanlara yönelik başlatılan takiplerde de “hayalet tim” olarak nitelendirilen ekipler kullanıldı. Bu ekiplerin, gerekmedikçe kendi şubelerine dahi gelmedikleri, amir ve müdürleri dışında kimseyle irtibat kurmadıkları için “hayalet” olarak anıldıkları kaydedildi.
Hayalet timlerin takipleri sırasında iki ve üçlü ekipler halinde çalıştıkları, takip edilen kişinin şüphelenmesi ya da fark etmesi durumunda hemen diğer ekibin takip görevini devraldığı belirtildi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)