E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOns altın bir haftanın zirvesinde---

Ons altın bir haftanın zirvesinde

Ons altın bir haftanın zirvesinde
19 Şubat 2024 - 08:07 borsagundem.com

Ons altın bir haftanın en yüksek seviyesine toparlandı. Ons altın bu sabah 2022,94 dolar seviyesine kadar yükseldi.

Altın fiyatları, ABD dolarındaki hafif gerileme ve Orta Doğu'da tırmanan gerilimin güvenli liman cazibesini artırmasıyla bir haftanın en yüksek seviyesine yükseldi.

Ons altın bu sabah 2022,94 dolar seviyesine kadar yükseldi. Şu sıralarda ise cuma gününe göre yüzde 0,35 artışla 2019,15 dolar seviyesinde.

IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, "Gerilimin daha uzun süre devam edeceğini gösteren son jeopolitik gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda, sarı metal güvenli liman akımlarıyla yeniden ilgi görüyor. FOMC tutanakları, Fed'in politika görünümüne ilişkin daha fazla ipucu için izlenecek ve politika yapıcılardan gelecek şahin bir yaklaşım, faizlerin potansiyel olarak daha uzun süre yüksek tutulacağı endişelerini yenileyebilir ve bu da altın fiyatları için iyi bir haber olmayabilir" dedi.

Fed'in faiz indirimlerine ne zaman başlayabileceğine dair daha fazla ipucu için gözler Çarşamba günü açıklanacak olan FOMC'nin Ocak ayı politika toplantısının tutanaklarına çevrildi.

UBS'ten altın ve gümüş tahmini

 

Goldman Sachs altın için yükseliş beklentisini sürdürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)