E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaO kriz dev bankaların hisselerine yansıdı---

O kriz dev bankaların hisselerine yansıdı

O kriz dev bankaların hisselerine yansıdı
28 Mart 2024 - 10:04 borsagundem.com

Çin’deki gayrimenkul krizi, büyük bankaların bilançolarını olumsuz etkiliyor. Bank of Communications’ın sorunlu kredi oranı 2022 sonunda yüzde 2,8’den, geçen yılın sonunda yüzde 4,99’a yükseldi.

Industrial & Commercial Bank of China (ICBC) mortgage kredilerindeki sorunlu kredi oranının ise 27,8 milyar yuanla yüzde 9,6’ya yükseldiğini açıkladı.

ICBC ticari kredi segmentinde de gayrimenkullerle ilişkili sorunlu kredilerin tüm sektörler içinde en yüksek seviyede bulunduğunu açıkladı. İki bankanın hisseleri perşembe günü geriledi.

Bocom ve ICBC'nin hisseleri değer kaybı yaşadı 

Bloomberg HT'nin haberine göre, Hong Kong işlemlerinde Bocom hisseleri yüzde 4,9’a kadar, ICBC hisseleri ise yüzde 2,5’e kadar kayıp sergiledi. Çin’de konut fiyatlarındaki düşüş şubat ayında hem yeni hem de ikinci el segmentlerinde derinleşerek piyasayı canlandırmanın kolay olmayacağını göstermişti.

ICBC Başkan Yardımcısı Wang Jingwu bankasının gayrimenkul geliştiricileri ve projeleriyle ilişkili riskleri yönetmek için çalışmaları hızlandırdığını duyurdu. Bocom Başkan Yardımcısı Yin Jiuyong ise gayrimenkul risklerinin genel olarak yönetilebilir düzeyde olduğunu söyledi.

Morgan Stanley: Olası gayrimenkul krizi 2008’i mumla aratacak

 

Çin'de gayrimenkul krizi futbola da yansıyor

 

Çin Devlet Başkanı Şi'den ABD’li CEO’lara 'reform' sözü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)