E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNYT: Rus generallerin öldürülmesine ABD yardım ediyor---

NYT: Rus generallerin öldürülmesine ABD yardım ediyor

NYT: Rus generallerin öldürülmesine ABD yardım ediyor
05 Mayıs 2022 - 13:39 borsagundem.com

Savaşın başından beri Ukrayna ordusunun 12 Rus generali öldürdüğü açıklamaları sık sık gündeme gelirken New York Times (NYT), ABD istihbaratının Ukrayna’ya yardım ettiğini iddia etti.

İsmi açıklanmayan kaynaklardan gelen bilgilere göre New York Times gazetesi, 12 Rus generalin ölümünün arkasında ABD istihbaratı olduğunu yazdı. Gazete, savaşın başından beri Ukrayna'ya olan desteğini sık sık dile getiren ve silah yardımında bulunan ABD'nin, Rus generallerin suikastında da rolü olduğunu öne sürdü.

Habere göre ABD, Ukrayna'ya Rus birliklerinin beklenen hareketleri, lokasyonları ve Rusya'nın mobil askeri merkezlerine ilişkin diğer detaylar konusunda bilgi sağladı. ABD'nin Ukrayna kuvvetlerine verdiği gerçek zamanlı istihbaratların, Rus ordusunun sıklıkla değişen mobil karargâhının lokasyonunu ve Rusya'nın 'gizli savaş planınından' alınan asker hareketlerini içerdiği belirtiliyor.

Haberde, suikastların bu bilgiler doğrultusunda gerçekleştiği detayı yer aldı. Rus generallerden kaç tanesinin ABD istihbaratı yardımıyla öldürüldüğünü veya asker hareketleri hakkında bilgilerin nasıl elde edildiği detaylarıyla yer almadı.

Ukrayna ABD sayesinde önemli avantaj elde etti

Savaşın başından beri ABD'nin düzenli olarak, yer değiştiren mobil Rus karargahları hakkında Ukrayna'ya bilgi aktardığı iddialarının yanı sıra, cephe hattındaki coğrafi bilgilerle ABD'den gelen bilgileri birlikte analiz eden Ukrayna ordusunun bu sayede savaşta önemli bir avantaj elde ettiği de ifade edildi.

Pentagon ve Beyaz Saray'dan yorum gelmedi

Pentagon ve Beyaz Saray'dan henüz habere ilişkin bir yorum gelmezken yayınlanan haberin ardından ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'nden konuyla ilgili bir açıklama geldi. Konsey Sözcüsü Adrienne Watson, haberin yayımlanmasından sonra istihbaratı, Ukrayna'yla Rus generallerin öldürülmesi niyetiyle paylaşmadıklarını belirtti.

Ukrayna: Rusya 24 bin 700 asker kaybetti

Rusya-Ukrayna savaşı kil arzını vurdu

Çekya'dan, AB'nin 'Rusya'ya petrol yaptırımı' teklifine şartlı destek

Beyaz Saray: Rusya savaşı çoktan kaybetti

Rusya: Lviv ve diğer yerlerdeki 6 trafo merkezi vuruldu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan05 Mayıs 2022 14:16

    Bence NYT boş atıp dolu tutmaya çalışıyor, ABD istihabaratı her şeyinizi biliyor imajı vererek Rusya'ya psikolojik zayıflaması için yapılmış haber olabilir.