E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNYT: Rus generale suikasti ABD önledi---

NYT: Rus generale suikasti ABD önledi

NYT: Rus generale suikasti ABD önledi
18 Aralık 2022 - 14:22 borsagundem.com

Rusya’nın Ukrayna işgali neredeyse 10 ayı geride bırakırken ABD basınından çok dikkat çeken bir iddia geldi. New York Times, ABD'nin Ukrayna’nın Rus generale suikast girişimini durdurmaya çalıştığı iddiasında bulundu

Rusya-Ukrayna savaşı ülkenin doğusundaki son haftalarda giderek şiddetlenen çatışmalarla neredeyse 10 ayı geride bırakırken, ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times çok konuşulacak bir iddiayı ortaya attı.

Gizli raporlara, adı açıklanmayan ABD'li yetkililere ve Rus askeri kaynaklara dayandırılan habere göre, Ukrayna'nın Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov'a suikast planı ABD’yle Kiev arasında büyük kriz çıkardı. Ukrayna'nın nisanda Gerasimov'u öldürmek için saldırı düzenleme planını öğrenen Washington'ın Kiev'i bunu yapmamaya ikna etmeye çalıştığı kaydedildi.

‘BİLGİ KİEV’DEN SAKLANDI’

Gerasimov'un nisanda Ukrayna'daki askeri birlikleri ziyaret edeceği istihbaratı alan ABD'nin bu bilgiyi Ukrayna'dan gizlediği, Kiev'in olası bir saldırısıyla savaşın kontrolden çıkmasından korktuğu belirtildi. Öte yandan kaynaklara göre Ukrayna planı farklı kaynaklardan öğrenince ABD Kiev'i suikast düzenlememeye ikna etmek için büyük çaba harcadı.

New York Times'a konuşan bir ABD'li üst düzey yetkili, Beyaz Saray'ın derhal devreye girdiğini söyleyerek “Onlara bunu yapmamalarını söyledik. Bunun çok fazla olacağını anlattık” dedi.

Ancak haberde Ukrayna'nın yine de saldırıyı düzenlediği, Gerasimov'un yerinin doğru tespit edilmemesi nedeniyle Rus komutana zarar gelmediği kaydedildi. Buna karşın olay nedeniyle Rus komutanların cephenin ön hattına ziyaretlerden vazgeçtiği ifade edildi.

‘RUSYA'DA BÜYÜK HAREKAT HAZIRLIĞI’

Ukrayna'da çatışmalar, doğuda Rusya destekli ayrılıkçıların bulunduğu Donbas'ta son haftalarda giderek şiddetleniyor. Rusya, son günlerde başkent Kiev dahil çok sayıda kente füze saldırılarını da artırdı.

Ukrayna hükümeti, Rusya’nın yeni yılda Kiev’i de hedef alan büyük bir kara operasyonuna hazırlandığını ileri sürüyor. Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın ocak ayında kapsamlı bir saldırı başlatılabileceğini söyledi.

Ukraynalı askeri yetkililer, geçen aylarda Kiev çevresinden çekilen Rus ordusunun binlerce askerle Kiev'i almak için harekete geçeceği uyarısında bulunuyor. Moskova, eylülde kısmi seferberlik ilan ederek binlerce kişiyi askere almıştı.

Rusya ifşa etti: ABD'den darbe planı

 

ABD'den Türkiye'ye Rus petrolü çağrısı

 

Pentagon'un raporu Çin'in kızdırdı: ABD'ye nükleer mesaj!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )19 Aralık 2022 08:04

    Avrupa ve abd silahları hibe edilyor ve diyorki, sadece bunlar defansif olarak kullanılmalı. Hiç bir devlet salıdırının rusya ya girmesin istemiyor. Rusya açık açık bazı adımlarda düşman devletleri  görür v cezalan dırırım dedi. x avrupa devleti roket veriyor, ama sadece üzerine düşen roketleri buracak kabiliette mesafesi darltılmış 10-20 km üzerine geleni vuracak güçte, ama orjınalı o reket sisteminin 100 km gibi... yani sana otomobil veriyor avrupa devleti, ibre 180 km görülsede senin elinde kıtıtlanmış biçimde ibre maksimum 50 görebiliyor... bunu silah desteği yapanar rusyanın baskısı ve hedef almasından korktukları için yapıyolar. Rusya için değerli insanların olayları büyütmemk için ifşa edilmesi karşılığı gerçek olabilir. Rusya yı çokda kızdırmamak lazım. Bir x devlet yaptı parmağı var dediğinde  rusya ya başka bir devletin üst düzeyini el altından imha edecektir. Yaparda ...

  • Bozuk18 Aralık 2022 17:11

    Bizde yedik

  • pazarci18 Aralık 2022 15:09

    ukrayna ve rusya,abd ve avrupanin tam tam tuzagina dustuler,ukraynaya yapilan yardim falan hep hikaye ,onemli olan ukrayna canli kalsin ki rusya dahada yipransin.......