E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Türkiye'ye Rus petrolü çağrısı---

ABD'den Türkiye'ye Rus petrolü çağrısı

ABD'den Türkiye'ye Rus petrolü çağrısı
08 Aralık 2022 - 08:35 borsagundem.com

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, Türkiye'nin petrol tankerlerine ek kontroller yapılmasına gerek olmadığını belirtti.

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Adeyemo, Önal ile görüşmesinde Rus petrolüne fiyat sınırı uygulanmasının Türkiye'nin karasularından geçen petrol tankerlerine ek kontrol uygulamasının gerektirmediğini ifade etti.

Türkiye'nin boğazlardan geçecek petrol tankerlerinden ek belgeler, geçerli sigortaları olduğunu kanıtlamalarını istemesi 20 kadar petrol tankerinin boğazların girişlerinde birikmesine yol açmıştı.

Telegraph gazetesinin haberine göre İngiltere de, boğaz girişlerinde tanker birikmesine çözüm için Türkiye ile temasa geçti. İngiltere Hazine Bakanlığı'ndan bir yetkili yaptığı açıklamada, konuyu çözmek için ABD, AB ve Türkiye'nin yanı sıra denizcilik sektörü ile de birlikte çalıştıklarını ifade etti.

Rus petrol tankerleri Türkiye kıyılarında yığıldı

 

Tanker armatörleri Boğaz'dan çıkış arıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİR DOST08 Aralık 2022 23:20

    Reis Daha göbeginizde karpuz kesecek durun hele, bu güne kadar yaptıklarınızı not aldı yeri geldikçe gereğini yapacak. 

  • iso08 Aralık 2022 08:41

    Hem ayranımız dökülmesin hem tatsız olaylar yaşanmasın :) batının durumunu özetleyen cümle