E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNorveç vatandaşları Türkiye'ye sadece kimlik kartlarıyla seyahat edebilecek---

Norveç vatandaşları Türkiye'ye sadece kimlik kartlarıyla seyahat edebilecek

Norveç vatandaşları Türkiye'ye sadece kimlik kartlarıyla seyahat edebilecek
17 Haziran 2022 - 15:57 borsagundem.com

Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt, pasaport süreleri bitmiş olan Norveç vatandaşlarının geçici bir süre sadece kimlik kartlarıyla Türkiye'ye seyahat edebileceğini açıkladı.

Norveç'ten Türkiye'ye seyahat etmek isteyen ancak pasaport süreleri dolmuş olan Norveçlilerin, geçici olarak kimlik kartlarıyla ülkeye girmelerine olanak sağlandı.

Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeld, Ankara ile imzalanan anlaşmayı Twitter hesabından duyurdu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla anlaşmayı takdim ettikleri fotoğrafı paylaşan Huitfeldt, "Türkiye'nin pasaport hükümlerini geçici olarak değiştirmesine çok sevindim! Yılın geri kalanında pasaportu olmayan Norveçliler, Türkiye'ye seyahat ederken nüfus cüzdanı kullanabilirler. Mevlüt Çavuşoğlu, anlaşmayı takdim ediyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Norveç ve İzlanda Büyükelçisi Fazlı Çorman da paylaşıma verdiği yanıtta, "Çok iyi haber. Norveç'teki birçok kişi bu kolaylık için kutlama yapıyor. Mümkün kıldığınız için teşekkürler bakan" ifadelerini kullandı.

Onlar kimlikle, biz vizeyle

Norveç 2001 yılında Schengen vize sistemine dahil oldu. Bu çerçevede, Norveç’e seyahat etmek isteyen umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Schengen kurallarına göre vize almış olması gerekiyor.

Oslo Gardermoen Havalimanı üzerinden üçüncü ülkelere seyahat edecek Türk vatandaşlarının ise Norveç temsilciliklerinden transit vize almaları gerekmekte.

İrlanda ve Norveç'ten Türkiye'ye ziyaret

 

Türkiye'den Polonya'ya vize muafiyeti

 

İran, turistlere ücretsiz vize verecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dobra17 Haziran 2022 19:45

    Türk milletini yemin ederim ikinci sınıf vatandaş yaptınız yazıklar olsun, adamlar kimlikle türkiyede, biz türklerde kimlikle afrikada, batan geminin malları bunlar türk lirası bedava.

  • Yok ya17 Haziran 2022 16:41

    Bunu başarı diye mi yutturuyorsunuz

  • kamil17 Haziran 2022 16:25

    Biz 120 EUR verip vize alıp gitmeye çalışalım adamlar ekini kolunu sallayarak ülkeye girsinler. oh ne güzel memleket...