E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNisan ayındaki düşüş, boğa piyasanın devam edeceğinin işareti mi?---

Nisan ayındaki düşüş, boğa piyasanın devam edeceğinin işareti mi?

Nisan ayındaki düşüş, boğa piyasanın devam edeceğinin işareti mi?
24 Nisan 2024 - 15:42 borsagundem.com

ABD borsalarındaki geri çekilmenin boğa piyasasının devamına bir engel olmadığı görüşü, yatırımcılar için olumlu bir sinyal anlamına geliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları son kazanç raporları sonrası toparlanma belirtileri gösterse de, yaşanan geri çekilmenin derinleşip derinleşmeyeceği merak ediliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Nisan ayında hisse senetlerindeki keskin düşüş, boğa piyasasının devam edeceği anlamına geliyor olabilir. ABD’de bazı uzmanlar bu geri çekilmeyi, sağlıklı bir boğa piyasası işareti olarak görmeyi tercih ediyor.

Boğa piyasasının devam edeceğinin bir işareti

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Fisher Investments'ın kurucusu Ken Fisher, hisse senetlerindeki son satışların yatırımcıların piyasadan kaçmasına bir gerekçe olmaması gerektiğini söylüyor. Fisher'a göre bu, aslında boğa yükselişinin devam edeceğinin bir işareti niteliği taşıyor.

Fisher Investments'ın kurucusu ve CIO’su Fisher, yatırımcıların beklenenden daha sıcak gelen Mart ayı enflasyon raporunu almasıyla, S&P 500'ün Mart ayının sonundan bu yana yaklaşık yüzde 10’luk bir düşüşle 2024 yılında elde ettiği kazancını yarı yarıya azaltmasıyla hisse senetlerinde son dönemde yaşanan gerileme dikkat çekiyor ve Fed'in faiz indirimlerine ilişkin zaman çizelgesini ertelediğini hatırlatıyor.

CME FedWatch aracına göre, piyasalar şu anda yıl için sadece bir veya iki faiz indirimi bekliyor; bu oran, piyasanın yılın başında öngördüğü yedi rakamının oldukça altında olması bakımından önem taşıyor.

Sadece bir duraklama

Ancak Fisher, yatırımcı hissiyatı kötüleşmesine rağmen hisse senetlerinin hâlâ yükselişte olduğunu ve son geri çekilmenin daha büyük bir boğa koşusu içindeki bir duraklama olduğunu söylüyor..

Fisher, “Bu bir boğa piyasası. Gerçek şu ki, son üç haftadır aşağı yukarı zirveye çıktık ve boğa piyasalarının bir patlamayla değil, bir inlemeyle öldüğüne dair efsanevi bir söz vardır” şeklinde konuşuyor ve Mart ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyelerinden bu yana yaşanan ani düşüş ile önceki ayı piyasalarının başlangıcını karakterize eden daha kademeli düşüşler arasında ayrım yapıyor.

Faiz indirimleri ve yüksek enflasyon

Fisher, piyasaların hisse senetleri için çeşitli olumsuz katalizörlere fazla ‘sabitlendiğini’ belirterek yatırımcıların faiz indirimleri ve yüksek enflasyonla ilgili kaygılarına dikkat çekiyor. Ancak ekonomideki yüksek fiyatların beklenenden daha hızlı düşebileceğini öne süren Fisher, Mart ayında yüzde 2,4 seviyesinde gerçekleşen Avrupa enflasyonundaki keskin düşüşü hatırlatıyor.

Fisher daha önce, Fed faiz oranlarını beklendiği kadar derin bir şekilde düşürmese bile, soğuyan enflasyon ve güçlü ekonomik büyümenin hisse senetlerini yükseltmeye yeteceğini söylemişti. Fisher, “Hisse senetleri zaman zaman değişkenlik gösterse de bu boğa piyasasının tadını çıkarın” diyor.

Boğa piyasasından vazgeçmek için çok mu erken?

 

Piyasaların boğaları için büyük sınav başladı

 

Fed ya da jeopolitik riskler boğa piyasasına engel değil

 

Piyasalardaki düzeltmeler alım fırsatı olabilir

 

Fundstrat: Borsada düşüşleri satın almayın

 

Korku endeksi yükseliyor, hisse senetlerinde düşüş bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)