E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalardaki düzeltmeler alım fırsatı olabilir---

Piyasalardaki düzeltmeler alım fırsatı olabilir

Piyasalardaki düzeltmeler alım fırsatı olabilir
04 Nisan 2024 - 12:07 borsagundem.com

Varlık yöneticisi Amundi, hisse senedi alımlarına hazırlanıyor. Amundi Enstitüsü Başkanı Defend, durgunluk endişelerine rağmen yatırımların artacağını öngörüyor.

Avrupa'nın en büyük varlık yöneticisi Amundi, gelişmiş piyasalardaki hisse senetlerini satın almaya hazırlanıyor.

Yönetimi altında 2,1 trilyon dolardan fazla para bulunan Amundi SA, geçen ay hisse senetlerine ilişkin görüşünü nötr seviyeye yükseltti. Amundi Enstitüsü Başkanı Monica Defend, artık derin bir daralma beklememekle birlikte, para yöneticisinin maruziyetini daha da artırmadan önce değerlemelerin düşmesini beklediğini söyledi.

Defend verdiği bir röportajda, "Portföylerin risk duruşunu yükseltebiliriz. Piyasalardaki herhangi bir düzeltme, konsolidasyondan ziyade bir alım fırsatıdır" dedi ve Amundi'nin hisse senetleri konusunda seçici olmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

Defend, para politikasının gevşetilmesinin yanı sıra güçlü kurumsal kazanç büyümesinin tahsisatı artırmak için katalizör olacağını ifade etti.

Kazançların pahalı teknoloji sektörünün ötesinde bile hisse senedi değerlemelerinin gergin görünmesine neden olduğunu söyleyen Defend, "Bu aşamada değerlemelerin ne kadar yüksek olduğu göz önüne alındığında, bunların kazançlar tarafından gerçekten haklı çıkarıldığına şüpheyle yaklaşıyoruz" dedi.

Bank of America: Borsada düzeltme kısa sürecek, ralli yaz aylarında devam edecek

 

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı

 

Borsa güne yatay seyirle başladı

 

Asya borsalarında Powell sonrası pozitif seyir

 

New York borsası karışık seyirle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)