E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiNew York Fed Başkanı Williams: Kısıtlayıcı politika duruşu devam ettirilebilir---

New York Fed Başkanı Williams: Kısıtlayıcı politika duruşu devam ettirilebilir

New York Fed Başkanı Williams: Kısıtlayıcı politika duruşu devam ettirilebilir
11 Ocak 2024 - 07:57 borsagundem.com

New York Fed Başkanı John Williams Çarşamba günü yaptığı açıklamada, enflasyon verilerinin doğru yönde ilerlediğini ancak para politikasının kısıtlayıcı kalmasını beklediğini söyledi

New York Fed Başkanı John Williams enflasyonun gevşediğini ancak politikanın hâlâ sıkı olması gerektiğini söyledi.

New York Fed Başkanı John Williams Çarşamba günü yaptığı açıklamada, enflasyon verilerinin doğru yönde ilerlediğini ancak para politikasının kısıtlayıcı kalmasını beklediğini söyledi.

Williams, New York'ta yaptığı bir konuşmada, "Benim temel senaryom, para politikasının mevcut kısıtlayıcı duruşunun dengeyi yeniden sağlamaya devam edeceği ve enflasyonu yüzde 2 uzun vadeli hedefimize geri getireceği yönünde. Bazılarımızın hedeflerimize tam olarak ulaşabilmesi için kısıtlayıcı bir politika duruşu sürdürmemiz gerekeceğini tahmin ediyorum ve politika kısıtlamasının derecesini yalnızca enflasyonun yüzde 2'ye doğru ilerlediğinden emin olduğumuzda geri çevirmek uygun olacaktır” dedi.

Williams, Fed'e yönelik risklerin "iki taraflı" olduğunu, zira Fed'in çok erken geri çekilebileceğini ve daha yüksek enflasyon riskine girebileceğini ya da uzun süre dayanıp ekonomiye zarar verebileceğini ekledi.

Fed’in Mart’ta faiz indirimine gideceği beklentisi fazlasıyla iyimser olabilir

 

Geç gelen faiz indirimi FED rallisini engelleyebilir

 

St. Louis'in yeni Fed başkanı belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)