E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası yükselişle açıldı---

New York borsası yükselişle açıldı

New York borsası yükselişle açıldı
08 Temmuz 2020 - 16:36 borsagundem.com

New York borsası Apple ve Microsoft gibi dev teknoloji şirketlerinin yükselişi önderliğinde yeni güne alıcılı başladı

Açılışın ardından, Dow Jones endeksi yüzde 0.25, S&P 500 endeksi yüzde 0.33 ve Nasdaq endeksi yüzde 0.64 değer kazandı.

Teknoloji devi Apple ve Microsoft’un hisseleri açılışla birlikte yaklaşık %1 artarken Netflix ve Google’ın çatı kuruluşu Alphabet %0,5 arttı.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'in korona virüs sürecini ele alışına misilleme olarak yönetiminin ABD'de kısa video uygulaması TikTok'u yasaklamayı değerlendirdiğini söyledi.

Trump'ın Salı günkü açıklaması öncesinde Dışişleri Bakanı Michael Pompeo yetkililerin ana şirketi Çinli ByteDance Ltd. olan uygulamayı yasaklamayı düşündüğünü söylemişti.

Trump, Gray Television'dan Greta Van Susteran ile gerçekleştirdiği mülakatta Pompeo'nun sözlerine ilişkin “Evet bu düşündüğümüz bir şey. Bu büyük bir iş. Çin'in virüs ile ilgili ne yaptığına bakın, bu ülkeye ve tüm dünyaya yaptıkları utanç verici.” dedi.

Söz konusu ihtimale ilişkin detay vermeyen ABD Başkanı, TikTok'u yasaklamanın koronavirüs ile ilgili olarak Pekin hükümetine misilleme yapmak için değerlendirilen birçok yoldan biri olduğunu söyledi.

Borsalardaki ralli volatiliteyi maskeledi

Hong Kong yaptırımları Wall Street'i tehdit ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)