E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası haftanın son gününü yükselişle kapadı---

New York borsası haftanın son gününü yükselişle kapadı

New York borsası haftanın son gününü yükselişle kapadı
16 Şubat 2019 - 04:53 borsagundem.com

New York borsası, haftanın son işlem gününde ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlanacağı umutlarının artmasıyla yükseldi. Hükümetin yeniden kapanmayacak olması da endekslere olumlu yansıdı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları haftanın son işlem gününü yükselişle kapadı. Dow Jones Sanayi endeksi ve S&P 500'ün kazançları yüzde 1'in üzerine çıkarken Nasdaq'ta yükseliş oranı yüzde 1'in altında kaldı. 

Pekin'de ABD ve Çin heyetleri arasında devam eden ticaret görüşmeleri için her iki ülke yetkililerinden de olumlu mesajlar gelmesi, Wall Street yatırımcıları tarafından 'mutlu son yakın' şeklinde yorumlandı.

Gelecek hafta Washington'da devam edeceği bildirilen ABD ile Çin arasındaki müzakerelerin iki ülke arasındaki ticaret anlaşmazlığının çözümüne çok yakın olduğu ifade ediliyor. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kongre'de kabul edilen bütçeyi imzalamsıyla hükümetin yeniden kapanma riskinin de ortadan kalkması, yatırımcıların alımlara yönelmesinde bir diğer etken oldu.

Dow Jones Sanayi endeksi haftanın son işlem gününü 443.86 puan ve yüzde 1.74 oranında artışla 25883.25 seviyesinde tamamladı. S&P 500 29.87 puan ve yüzde 1.09 artışla gün sonunda 2775.6 puana yükseldi. Nasdaq ise gün sonunda 45.46 puan ve yüzde 0.61 oranında artışla 7472.41 puana ulaştı. 

HAFTALIK BAZDA DURUM

Dow Jones haftalık bazda yüzde 3.35 oranında yükseldi. S&P 500'ün haftalık yükseliş oranı da yüzde 2.7 olarak gerçekleşti. Nasdaq'ın haftalık kazanç yüzdesi ise yüzde 2.2 oldu. 

Avrupa borsaları haftayı yükselişle kapattı

 

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)